GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2023 Perşembe 19:21

Aslanoğlu'ndan yoğun mesai... İlçe başkanları toplantısında neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz saha çalışmalarına başlayan ve yoğun bir program halinde seçim çalışmalarına start veren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin metropol ilçe başkanları ile bir araya geldi. Aslanoğlu ilçe başkanlarına ‘iktidar’ mesajı verirken, ilçe başkanlarından ise ‘tam destek’ geldiği öğrenildi. Aslanoğlu ayrıca yeni il yönetimi için ilçe başkanlarından isim önerileri istediği iddia edildi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bugün gerçekleştirilen il yönetimi toplantısı ve Atatürk anıtına çelenk koyma töreninin ardından saha çalışmaları gerçekleştirmişti.

Menderes’teki saha çalışmasının ardından il binasına dönen ve tam gaz göreve devam eden Aslanoğlu, partisinin merkez ilçe başkanları ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının gündeminde ise ‘tanışma’ ve ‘saha çalışmaları’ yer aldığı öğrenildi.

ÇALIŞMALARDA HIZ KESMEYECEĞİZ
İlçe başkanları ile birlikte yeni görevinde bir araya gelen Aslanoğlu’na metropol ilçe başkanlarından tam destek gelirken, birlikte çalışmaktan mutlu olacaklarını belirttikleri iddia edildi.  Yeni görevlere hazır olduklarını belirten ilçe başkanları verilecek görevleri beklediklerini dile getirdi. Başkanlara seslenen Aslanoğlu ise, “ Sizlerle çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Seçime kısa bir süre kaldı. Son 100 metredeyiz. Bundan sonra bugüne kadar olduğu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son düzlükte tempomuzu var gücümüz ile artırarak Cumhuriyetimizin 100’üncu yılında iktidar olacağız” dediği ve önümüzdeki günlerde yeniden bir araya geleceklerini belirttiği iddia edildi. Aslanoğlu'nun ayrıca 15 Ocak günü İzmir'e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantılarında yoğun katılım olması için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini aktardığı öne sürüldü.

SIRADA BASIN VE DIŞ İLÇELER VAR
Koltuğa oturur oturmaz hiçbir anı boş geçirmek istemediğini belirten ve aktif bir çalışma yürütmeyi hedefleyen Aslanoğlu yarınki programına ise ilk olarak basın mensupları ile buluşarak başlayacak. Sonrasında ilçe ziyaretinde bulunacak olan Aslanoğlu, ayrıca metropol dışı ilçe başkanları ile bir araya gelecek.

YENİ YÖNETİM İÇİN 'ÖNERİ' FORMÜLÜ
Aslanoğlu ayrıca büyük oranda revizeye gideceği il yönetimi için ilçe başkanlarından isim istediği öğrenildi. İddiaya göre nüfusu 300 binin altında olan ilçelerden 4, nüfusu 300 binin üstünde olan ilçelerden ise 5'er isim toplayacak olan Aslanoğlu, bunları önümüzdeki hafta MYK toplantısına sunacak ve kararı MYK verecek. Aslanoğlu'nun bu isimler arasında belediye çalışanlarının olmamasını istediği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.