GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ağustos 2023 Pazartesi 18:48

Aslanoğlu'ndan Saygılı'ya gecikme salvosu: İzmir'in hakkını bekletmişsiniz!

CHP İzmir İl Başkanı  Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yurt dışından finansman desteği alabilmesi için verilen onaya dair yaptığı açıklamaya yanıt verdi. CHP'li Aslanoğlu, "İzmir’in hakkını ve halkını yüzlerce gün bekletmişsiniz" dedi.

EGEDESONSÖZ- Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Narlıdere Metrosu, Konak tramvay hattı için araç alımı, Çiğli Tramvayı ve Buca Metrosu’nun yurt dışı finansmanı için onay verilmesinin ardından 'engelleme' tepkilerine yanıt vererek AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, "Demek ki neymiş!? İzmir’e hizmet söz konusuysa akan sular duruyormuş! İzmir’in yararına her işin önü açılıyormuş! Kimse kimseyi engellemiyormuş; kimse kimseyi cezalandırmıyormuş!  Hükümetimiz; onay ve hizmet dağılımını en adil ve şeffaf biçimde yapmaya; İzmir’in ve yaşayanlarının yanında olmaya devam edecektir…" demişti.

AK Partili Saygılı'ya göndermede bulunan CHP İzmir İl Başkanı  Şenol Aslanoğlu, "Demek ki neymiş… İstediğinizde oluyormuş ama bugüne kadar canınız istememiş. İzmir’in hakkını ve halkını yüzlerce gün bekletmişsiniz" dedi. 

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Aslanoğlu şu ifadeleri kullandı:

Demek ki neymiş, Üçyol-Buca Metro Hattı Proje Onayını, 562 gün geciktirmişsiniz…
Demek ki neymiş, Konak-Karşıyaka Tramvay Hattı Proje Onayını 501 gün geciktirmişsiniz...
Demek ki neymiş, F.Altay-Narlıdere Metro Hattı Proje Onayını 408 gün geciktirmişsiniz...
Demek ki neymiş, Çiğli Tramvay Hattı Proje Onayını 500 gün geciktirmişsiniz... 
Demek ki neymiş… İstediğinizde oluyormuş ama bugüne kadar canınız istememiş. İzmir’in hakkını ve halkını yüzlerce gün bekletmişsiniz.