GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Haziran 2016 Perşembe 07:27

Aşırı sıcaklarda tehlikeli serinlik: Yasak dinlemiyorlar

İzmir'de, havaların ısınmasıyla birlikte, ailelerinin ekonomik durumları iyi olmadığından havuz ya da denize gidip yüzemeyen çocuklar, yasak ve tehlikeli olmasına rağmen kentteki süs havuzlarında serinliyor.

İzmir'de havaların ısınması ile birlikte, özel havuzlara gidecek ekonomik güçleri olmayan ailelerin çocuklarının adresi, kentin meydanlarındaki süs havuzları oluyor. Havuza girmenin tehlikeli ve yasaktır olduğu belirtilen uyarı yazılarına rağmen her gün onlarca çocuk buna aldırış etmeden süs havuzlarında akan sulara dalıp çıkıyor.

Yasağı sadece tek başlarına dolaşan çocuklar değil gezmeye çıkan bazı aileler de çiğniyor. Bu aileler, ellerinden tuttukları çocukları, serinlemeleri için havuzun sularına için sokuyor.

EMO UYARMIŞTI
Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş, çocukların olası tehlikelerden habersiz eğlence veya serinleme amacıyla sık girdikleri süs havuzlarının can güvenliği açısından önemli riskleri barındırdığını söyledi. Ulutaş, bu yaz da çocukların hayatından endişe duyduklarını belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Elektrik Mühendisleri Odası tarafından 31 Mayıs 2005 tarihinde ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan ve gönderilen Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği'nin aradan geçen 11 yıla rağmen yayımlamadığını belirten Ulutaş, "Yönetmelik içerisinde bugün sorun olarak karşımıza çıkan süs havuzlarının tesisatı ve güvenlik önlemlerine ilişkin önemli detaylar bulunmaktadır. Ancak yönetmelik yayımlanmadığı ve mevcut yürürlükte olan yönetmelik ise süs havuzlarına ilişkin herhangi bir ölçüt getirmediği için bu konuda sağlıklı bir çalışma yürütülememektedir" diye konuştu. (dha)