GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ekim 2023 Cuma 10:00

Asansör faciası İzmir’de de yankı buldu… Öğrenciler sokağa indi!

KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi sonrası hayatını kaybeden Zeren Ertaş için İzmir’de protestolar düzenlendi. Öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Bornova’da sokağa çıkan öğrenciler pankart arkasında yürüyüş yaptı. Diğer yandan Ege Üniversitesi’nin KYK Yurdu’nda bir araya gelen öğrenciler yurdun bahçesine çıkarak sloganlarla protesto gösterisi yaptı. Protestolar Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ve Bayraklı'da bulunan KYK yurdunda da sürdü.

EGEDESONSÖZ – Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda bir asansör kazası meydana geldi. Kaza sonrası yurtta öğrenci olarak kalan Zeren Ertaş hayatını kaybederken 15 öğrenci de yaralandı.

Kazaya dair soru işaretleri ortadan kalkmazken öğrenciler farklı şehirlerde olaya dair protestolarda bulundu.

KÜÇÜKPARK’TA YÜRÜYÜŞ
Öğrencilerin ağırlıklı olarak yaşadığı İzmir’in Bornova ilçesinde Küçükpark’ta bir araya gelen öğrenciler, ‘Ölmeye değil okumaya geldik’ yazılı pankartın arkasında yürüyerek öfkelerini dile getirdi.

YURT BAHÇESİNDE PROTESTO
Ege Üniversite KYK Yurdu’nda bir araya gelen öğrenciler yurdun bahçesine çıkarak yaşanan olayı sloganlarla protesto etti. Aynı zamanda pencerelere çıkan öğrenciler slogan ve alkışlarla protestoya destek verdi.

Bayraklı’da yeni açılan yurtta da öğrenciler yurdun bahçesinde bir araya gelerek seslerini yükselttiler.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri de okulun Tınaztepe Kampüsü’nün önünde bir araya gelerek yurt yönetimlerini alkış ve ıslıklarla protesto etti.