GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Mart 2024 Çarşamba 10:22

Araştırmacı Yaldız’dan ‘2019’ hatırlatması: Kocaoğlu’ndan vebalıymış gibi kaçanlar oldu!

İzmir’de üstü çizilen Tunç Soyer’in, İstanbul’da İmamoğlu için bir değere dönüştüğünü öne süren Gazeteci Ümit Yaldız, “Aziz Kocaoğlu, bugün 75 yaşında metropolde, köylerde seçim çalışmalarına katılıyor. Oysa daha düne kadar Kocaoğlu’ndan vebalıymış gibi kaçanlar vardı. Ne oldu da Kocaoğlu kıymete bindi? Bu davranışı gösterenler, sonra merkeze alınıp referans vermeye çalışıyor.  Aynı şeyin Tunç Soyer için de olmayacağını kimse garanti edemez” dedi.

EGEDESONSÖZ – İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız, 15 yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu’nun 31 Mart seçimleri öncesi köy köy dolaşmasıyla ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, “Aziz Kocaoğlu’ndan vebalıymış gibi köşe bucak kaçanlar oldu. Bu davranışı gösterenler sonra merkeze alınıp referans verilmeye çalışılıyor. Aynı şeyin Tunç Soyer için de olmayacağını kimse garanti edemez” dedi.

CEMİL TUGAY, İLÇELERE AZİZ KOCAOĞLU’NUN SELAMIYLA GİDİYOR
Aziz Kocaoğlu’nun köylerde, metropol ilçelerde her yerde adayların seçim çalışmasına katkı koyduğunu anlatan Ümit Yaldız, şunları söyledi:

“Cemil Tugay da Aziz Kocaoğlu’nun selamıyla gidiyor ilçelere…  Aziz Kocaoğlu’nu yakalamak, aşmak istediğini söylüyor. Cemil Tugay’ın Aziz Kocaoğlu ile verdiği her refarans, onu Tunç Soyer’den biraz daha uzaklaştırıyor.  Mesele sadece Tunç Soyer’in aday gösterilmemesi değil. Tunç Soyer ile Aziz Kocaoğlu arasında da halef selef meselesi var, perde gerisinde devam eden bir çatışma var. Benim rol modelim Aziz Kocaoğlu derseniz, Soyer’den uzaklaşmış olursunuz. Tugay, bu düşüncesini, kendisini Karşıyaka Belediye Başkanı olması konusunda referans olan Tunç Soyer’i anmıştı. Cemil Tugay, Aziz Kocaoğlu’nun selamıyla gidince, Aziz Kocaoğlu daha çok motive oluyor. Cemil Tugay ile Aziz Kocaoğlu arasındaki tek ortak nokta, kurultay sürecindeki değişim unsuru oldu. İkisi de değişimciydi. Biri kurultay delegesiydi ama diğeri değildi ancak telefonu eline aldı, Türkiye’nin her yerini aradı, değişim için destek istedi. Bu birliktelik, onları yol arkadaşlığına dönüştürmüş gözüküyor”

SİYASETTE NE OLDUM DEĞİL, NE OLACAĞIM DEMEK LAZIM
“Aziz Kocaoğlu, belli alanlarda Alaattin Yüksel’i destekliyormuş fotoğrafını verdi. Alaattin Yüksel’in Büyükşehlir Beledyie Başkanı olarak daha toparlayıcı olacağı mesajını verdi. Aziz Kocaoğlu, tarihsel süreçte 75 yaşında köylerde dolaşıyorsa, kendince iadei itibar gördüğü için dolaşıyor. Çünkü Aziz Kocaoğlu’ndan 5 yıla yakın süre vebalıymış gibi cüzamlı gibi kaçanlar vardı. Yanına semtine uğramayanlar, telefonuna çıkmayanlar vardı. Ne oldu da değere bindi şimdi? Bu davranışı gösterenler sonra merkeze alınıp referans verilmeye çalışılıyor. Aynı şeyin Tunç Soyer için de olmayacağını kimse garanti edemez. Tunç Soyer neden İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun yanında? Neden Ekrem İmamoğlu gibi çok güçlü bir profil Tunç Soyer’in desteğine ihtiyaç duyuyor? Bu durum, CHP’nin bundan sonraki süreciyle ilgili soru işaretleri barındırıyor. DEM adayı, Tunç Soyer aday gösterilseydi, biz İzmir’de aday çıkarmazdık, diyor. İmamoğlu, her ne kadar etkiliyse de sonuçta orada her türlü yeni desteğe ihtiyaç duyuyor o alanda. Burada üzeri çizilen Tunç Soyer, o fotoğrafı vererek, Ekrem İmamoğlu’na güç katabiliyor. İzmir’de üzeri çizilen Tunç Soyer, İstanbul’da İmamoğlu için bir değere dönüşebiliyor. Siyasette ne oldum dememek lazım, ne olacağım demek lazım. Yarın, nerede olacağım, demek lazım. Aziz Kocaoğlu ve onunla hareket eden herkesten 3 yıl, 5 yıl kaçıldı. Kılıçdaroğlu, Çeşme’deki evinde Kocaoğlu’nu ziyaret ettikten sonra normalleşme başlamıştı belki ama değişim rüzgarı ve Aziz Bey’in tavrı, Onu tekrar olayın merkezine taşıdı”