GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ocak 2023 Salı 19:05

Anlaşma çıkmadı... İzmir'de iki ilçede greve ramak kaldı!

Konak ve Karabağlar belediyelerinde çalışan 2 bin işçinin çıkacağı greve bir hafta kala taraflar bugün bir kez daha bir araya geldi. Belediye yönetimlerinin son teklifinin de sendikanın talebinin altında kalmasından dolayı masadan anlaşma çıkmadı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – DİSK Genel İş İzmir 5 Nolu Şube’nin örgütlü olduğu Karabağlar ve Konak Belediyesi’nde belediye bürokratları ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde parasal maddelerde anlaşma sağlanamamış ve görüşmeler tıkanmıştı. 

Grev sürecini başlatan sendika haftalarda her iki belediye binasına da grev kararı asarak 16 Ocak’ta greve çıkacağını duyurmuştu. Anlaşma olmazsa Karabağlar Belediyesine ait Karbel şirketinde 891, Konak Belediyesine ait Merbel şirketinde ise bin 377 işçi 16 Ocak tarihinde greve çıkacak. 



YENİ TEKLİF
Greve bir hafta kala her iki belediye de taraflar kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye yönetimleri ve SODEMSEN işçiler için vermiş oldukları teklifleri biraz daha yukarı çekti. Her iki belediye yönetimi en düşük yevmiye ücreti için yüzde 62’lik zam önerisinde bulunarak brüt 380 TL’ye çıkarırken Konak Belediyesi 48 yevmiye ikramiye,  Karabağlar Belediyesi ise 30 yevmiye ikramiye önerisinde bulundu. Ancak belediye yönetimlerinin teklifinin sendikanın ve işçilerin taleplerinin altında kalmasından kaynaklı bir anlaşma sağlanamadı. Tarafların yarın bir kez daha bir araya gelmesi bekleniyor.

İLERLEME KAYDEDİLDİ
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras ise görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini belirterek “Masadan kalkan biz olmayacağız. Son güne kadar da görüşmeye hazırız. Anlaşma olmazsa da greve çıkmaktan çekinmeyeceğiz” dedi.