GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Kasım 2022 Çarşamba 11:43

Ankara'da İzmir masası... Ajandada İktisat Kongresi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Soyer’in CHP Lideri’ne İzmir İktisat Kongresi ile ilgili sunum yaptığı öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara’da ziyaret etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve  Soyer’in baş başa gerçekleştirdiği toplantıda edinilen bilgilere göre masada ‘İktisat Kongresi’ yer aldı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şubat 2023’te “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl sonra yeniden düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için paydaş buluşmalarının başlatan İzBB Başkanı Tunç Soyer, 17 Şubat- 4 Mart 1923 tarihlerinde düzenlenen kongrenin 2’ncisini gerçekleştirmek için başlattığı çalışmalar ile ilgili Kılıçdaroğlu'na rapor sundu.

Gelinin süreçte hazırlanan raporlar ve yapılacaklar hakkında hazırlanan detaylı raporları dosya haline getiren Soyer, CHP Lideri’ne dosyası sunarken ayrıca süreç ile ilgili bilgi verdi.  CHP Lideri’nin de  katılacağı açıklanan kongre ile ilgili fikir alışverişi yapılan toplantıda süreç içinde yapılacaklar konuşuldu.

BRİFİNG DE VERDİ
Soyer ayrıca toplantıda İzmir’deki mevcut siyasi olaylar ve Büyükşehir'in çalışmaları ile ilgili Genel Başkana sunum gerçekleştirdi. Detaylı hizmet bilgisinin arından Soyer’in bugün İZSU Bütçe görüşmelerine katılması için öğle saatlerinde İzmir’e geleceği öğrenildi.

VERİMLİ BİR BULUŞMA OLDU
Başkan Soyer toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu  ile bir araya gelerek keyifli bir görüşme gerçekleştirdik. İkinci yüzyılın İktisat Kongresi ve İzmir’deki diğer çalışmalarımız hakkında konuştuğumuz çok verimli buluşma için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.