GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
20 Nisan 2022 Çarşamba 18:27

Altınordu’dan lider Ankaragücü’ne çelme!

Altınordu deplasmanda lider Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etti.

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında Altınordu, deplasmanda lider MKE Ankaragücü'nü 3-2 yendi.

Maçın 9. dakikasında Şeref Özcan’ın golüyle 1-0 öne geçen Altınordu, 40. dakikada Hüsamettin Yener ile durumu 2-0’a getirdi. Soyunma odasına geride giren Ankaragücü, ikinci yarının hemen başında Geraldo ile skoru 2-1 yapsa da, 55’te Ghayas Zahid’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Konuk ekibin ilk golünü atan Şeref Özcan, 58. dakikada skoru 3-1 yapan golü atarken, 62’de Kubilay Aktaş’ın kırmızı kart görmesiyle iki takım da mücadeleye 10 kişi devam etti.

Maçın 72. dakikasında Eren Derdiyok’un kaleciye nişanladığı penaltı atışı sonrası farkı azaltma şansını kaçıran Ankaragücü, 90+1’de Gboly Ariyibi ile durumu 3-2 yaptı ancak, kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Bu sonuçla 63 puanlı lider Ankaragücü’nün, 1 maçı eksik en yakın rakibi Ümraniyespor ile arasındaki puan farkı 3’te kaldı. Altınord'nun puanı ise 41’e yükseldi.

Stat: Eryaman

Hakemler: Yasin Kol, Cemal Alpay, Abdullah Uğur Sarı

MKE Ankaragücü: Akın Alkan, Mehmet Murat Uçar, Yusuf Abdioğlu, Sinan Osmanoğlu (Dk. 64 Alperen Babacan), Yasin Güreler (Dk. 82 Pinto), Abdullah Durak, Şahverdi Çetin (Dk. 64 Ali Kaan Güneren), Geraldo, Zahid, Chahechouhe (Dk. 64 Ariyibi), Cem Ekinci (Dk. 64 Eren Derdiyok)

Altınordu: Serhat Öztaşdelen, Rıdvan Koçak, Yusuf Yalçın Arslan, Volkan Fındıklı, Ali Dere, Metehan Yılmaz (Dk. 46 Kürşad Sürmeli), Kubilay Aktaş, Ahmet İlhan Özek (Dk. 81 Ahmet Dereli), Recep Aydın (Dk. 81 Feyttullah Gürlük), Şeref Özcan (Dk. 70 Yusuf Can Esendemir), Hüsamettin Yener (Dk. 70 Sami Satılmış)

Goller: Dk. 9 ve 58 Şeref Özcan, Dk. 40 Hüsamettin Yener, (Altınordu), Dk. 45 Geraldo, Dk. 90+1 Ariyibi (MKE Ankaragücü)

Kırmızı kartlar: Dk. 55 Zahid (MKE Ankaragücü), Dk. 62 Kubilay Aktaş (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 3 Volkan Fındıklı, Dk. 45+4 Ahmet İlhan Özek, Dk. 71 Yusuf Can Esendemir (Altınordu), Dk. 50 Şahverdi Çetin, Dk. 80 Yusuf Abdioğlu (MKE Ankaragücü)

Eroğlu: Şubat ayında 'Altınordu düştü' deniyordu
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 7 hafta önce herkesin küme düştü gözüyle baktığı takımının çok iyi bir çıkış yakaladığını dile getirdi.

Ligde 7 haftadır kaybetmediklerini aktaran Eroğlu, "Ankaragücü bize kaybetti ama şampiyon olacaklarını düşünüyorum. Burada deneyimli bir takıma karşı, bu seyirci önünde oynamak kolay değil. 2-0 önemli avantajdı ama MKE Ankaragücü birçok maçı geriden gelerek son dakikalarda çevirdi. Devreye 2-1 girmek moralimizi alta çekse de güvenimiz tamdı. Son haftalardaki oyun gücümüz çok etkili. Skorda 3-1'i yakalamamız öz güven sağlasa da biz de 10 kişi kaldık. 5'li savunmaya döndük. Çok iyi mücadele ettik. Oyuncularımı kutluyorum. Başkente de Süper Lig yakışıyor. Umarım hak ettiklerini alırlar." ifadelerini kullandı.

Genç oyuncuları tecrübeli isimlerle bir araya getirdiklerini söyleyen Eroğlu, 41 puana yükseldiklerini hatırlatarak "43-44 puan kümede kalma barajı olur. Şubat ayında 'Altınordu düştü' deniyordu. Bir galibiyetin bize getireceği morali biliyorduk. Serinin başlangıcı için bu önemliydi. Herkesin 'Düştü' dediği Altınordu önemli bir çıkış yakaladı. 10 yıldır bu takımın teknik direktörüyüm, bir yıl hariç her sezon önemli galibiyet serisi yakaladık." diye konuştu.