GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
8 Ocak 2016 Cuma 10:35

Altındağ Sahnesi’nde çocuklara özel gösteri

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 3. sahnesini Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde açtı. BBŞT, “Deniz Kızı Maira” adlı oyunuyla çocuklarla buluşmaya başladı. Animasyon tekniği ile kurgulanan oyunun gala gösterimi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın katılımıyla yapıldı. Deniz Kızı Maira Mayıs

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT) Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi ve Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nin ardından 3. sahnesini Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde açtı. Tiyatro, “Deniz Kızı Maira” adlı oyunuyla çocuklarla buluşmaya başladı. Animasyon tekniği ile kurgulanan oyunun gala gösterimi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın katılımıyla gerçekleşti. Başkan Atila, anaokulu ve ilkokul öğrecilerinin doldurduğu salonda sahnelenen oyunu; Eşi ve kızları ile birlikte izledi. Çocuklar masal dünyasında geçen oyunu keyif ve heyecanla takip etti.

Çocuklarımız geleceğin için
Ayakta alkışlanan oyunun sonunda bir konuşma yapan Başkan Olgun Atila, keyifle izlediği oyuna emek veren herkese teşekkür etti. Çocuklara seslenen Atila, “Bizler sizlere daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıyoruz. Bu anlamda kültür ve sanata da büyük önem veriyor, sizler için kurslar açıyoruz. Bu sahnelerde ileride sizler de olabilirsiniz. Güzel, aydınlık günlere hep birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

Animasyon tekniği kullanılıyor
Oyunda, günümüzde Foça'ya yakın bölgede bulunan Siren Kayalıklarında yaşayan Deniz Kızı Maira'nın bölgede kaza geçiren bir geminin kaptanına duyduğu aşk ve başlarından geçen olaylar, animasyon tekniği kullanılarak masalsı bir dille anlatılıyor. 

Her perşembe ücretsiz izlenebilecek
BBŞT yazarı Arzu Leylak’ın yazıp, Onur Erdoğan’ın yönettiği Deniz Kızı Maira Mayıs ayına kadar perşembe günleri saat 10.00'de Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. Ücretsiz gösterilecek oyun için önceden rezervasyon yapılması gerkiyor. Rezervasyon numarası 9992929 dahili 3601. 

Oyuncular
Maira: Gülin Bakkaloğlu
Harmon: Hasan Gökhan Olcay
Ferusa: Jülide Kara
Thoe: Serel Çapacı
Nereus: Polat İnangül
Atarneus: Mustafa Gülezen
Potos: İbrahim Güngör
Artos: Hürkan Ünal
Saramis: Ozan Gökmen
Kartanyis: Fatih Ay

Sahne Tasarımı: İlker Şahin
Kostüm Tasarımı: Feyza Tatar
Animasyon: Erkmen Uzun, Muzaffer Tepekule, Öykü Karapirli, Ayışığı Gülsel
Sahne Amiri: Azat Serhat Koca
Teknik: Engin Doğan, Furkan Özbalkan
Asistanlar: Zeynep Eser, Tolunay Gezeroğlu

Afiş Tasarım: Alpgiray Kelem
Genel Sanat Yönetmeni: Hakan Taner Yıldırım
Tiyatro Müdürü: Murat Niyazi Emre