GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Şubat 2016 Pazartesi 12:22

Altında gelinen son nokta: 1 TL’ye satsan ne olacak?

Altın fiyatlarındaki artış sonrası üretici yarım gramlık altının ardından şimdi de 3 TL’ye satılan 0.025 gramlık altınları piyasaya sürdü. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyleyen İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, “1 TL’ye altın satılsa ne olacak, vatandaşın cebinde para yok” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Şubat ayında tavan yapan altın fiyatlarındaki hareketlilik dinmiyor. Bugün itibariyle gramı 117 TL’den satılan altın fiyatları, çeyrek altında 192 TL’yi gördü.

Piyasalarda son 3 haftada tavan yapan altın fiyatları karamsar bir tablo oluştursa da üretici firmalar her bütçeye göre altın dönemini başlattı. Üreticiler, çeyrek altın fiyatlarının artışından dolayı piyasaya sürdükleri 57 TL’den satılan yarım gramlık altının ardından artık 0.025 gramlık altın üretilmeye başlandı. Üretici firmalar 3 TL’den satılan 0.025 TL’lik altınları piyasaya sürdü.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ YOK
Fiyatların artışından dolayı zor günler geçiren kuyumcu esnafı ise geliştirilen yöntemleri çözüm odaklı bulmadı. İzmir Kuyumcular Derneği Başkanı Turgay Baransel, 0.025 gramlık altın üretiminin alım gücü düşen vatandaş için bir şey ifade etmediğini söyledi. Baransel, ”Yani bu yöntemlerin geliştirilmesi sektöre bir hareketlilik katmaz. Vatandaşta alım gücü kalmamış. 1 grama bile rağbet yok. Altın 1 TL olsa ne olacak ki? Vatandaşın cebinde para yok. Altın fiyatları bu şekilde yükselmeye devam ederse durum çok kötü görünüyor” şeklinde konuştu.