GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
15 Nisan 2016 Cuma 11:57

Altay Demirören’e gitti!

Altay Başkanı Cihangir Marmara ve Asbaşkan Alex Padulano, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'i ziyaret ederek kulübün sorunlarını aktardı.

Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Yıldırım Demirören'e TFF'nin sezon sonunda 3'üncü Lig'deki kulüplere bazı kriterlere göre mali destekte bulunacağını hatırlatan Başkan Marmara, şunları söyledi: "Teşvik sistemi ile 3'üncü Lig'de her gruba 1'er milyon TL olmak üzere, toplam 3 milyon TL aktarılacak. Gelirlerimiz temlikli olduğu için paranın farklı kanaldan ödenmesini istedik, ancak bu konuda söz alamadık. Gelecek para kasamıza girmeden borçlara gidebilir."

Genç futbolcu oynattıkları için teşvik sisteminde artı puan kazandıklarını, ancak 2'nci yarıda görülen sarı ve kırmızı kartlarla kulübün aldığı cezaların hanelerine eksi puan olarak yazılacağını ifade eden Başkan Marmara, daha sonra şunları söyledi: "Her takımın payı farklı olacak. Ligler tescil edildikten sonra kaynak kulüplere aktarılacak. Grubumuzdaki 19 takım içinde en çok genç futbolcu oynatan ekip biziz. Bu yüzden Sayın Demirören bizi tebrik etti. Ayrıca Buca İlçe Stadı'nın yeniden faaliyete geçmesini sağladığımız için de teşekkür etti. Bizim de deplasman gelirlerinin ve sponsorluk haklarının artırılması için taleplerimiz oldu." (dha)