GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Şubat 2021 Perşembe 15:40

Alsancak viyadükleri kaldırılıyor!

İzmir'in kanayan yaralarından biri olan 'Alsancak viyadükleri' için sona yaklaşıldı. 28 Ocak tarihinde gerçekleştirilen yıkım ihalesini kazanan firma ile 5 Şubat'ta imzaların atılmasının ardından, ihaleyi kazanan Kerem Umsan Ins. Oto. Teks. Ith. Ihr. San ve Tic. Ltd. Şti, viyadükleri kaldırma çalışmalarına başladı.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de 1990'lı yılların başlarında inşa edilen, İzmir-Çeşme otoyoluna bağlantı yolu ayağı olması amaçlanan Alsancak Limanı'ndaki viyadüklerin kaldırılması için ilk adım atıldı.

Yapımına başlanan ancak inşaatın durdurularak yolun tamamlanamamasından kaynaklı olarak ucu Alsancak Gümrük'te bırakılan ve yıllardır atıl durumda olan viyadüklerin yıkımına başlandı

Viyadükler ayrıca, 30 Ekim'de İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrasında kirişi kopmuş ve park halindeki onlarca araca zarar vermişti. 

Yaşanan gelişmeler sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü viyadüklerin kaldırılması için düğmeye basmıştı. 5 Şubat tarihinde imzalanan sözleşme sonrası, ihaleyi kazanan Kerem Umsan Ins. Oto. Teks. Ith. Ihr. San ve Tic. Ltd. Şti ise viyadüklerin kaldırılması içi çalışmalara başladığı öğrenildi.