GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mart 2016 Perşembe 08:55

Alsancak’ta tabela krizi!

İzmir’in Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan işyerlerinin reklam tabela ve panoları için yeni düzenleme getirilmesi tepki çekti.

İzmir'de işyeri kiralarının ve dükkan hava paralarının çok yüksek olduğu yerlerden olan Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin reklam panolarına ve tabelalara yeni düzenleme getirmesi, krize yol açtı. Esnaf reklam pano ve tabelalarına kurum adı ve kapı numarasından başka bir ibare konulmaması uygulamasına tepki gösterdi. Bazı işyerlerinde tabelalar sökülmeye başlandı. Uygulama öncesi kendilerinin yeterli bilgilendirilmediğini ve bu konuda görüşlerinin alınmadığını öne süren esnaf, bu konuda imza kampanyası başlattı.

Bu bölgedeki esnaftan Fatih Akkayun, 5 bin 500 TL harcayarak yeni bir tabela yaptırdığını ve şimdi yeni uygulama ile bu parasının boşa gittiğini belirterek, "Şimdi uygulamaya göre yeni bir tabela daha yaptırmak zorunda kalacağım. Esnafın büyük bölümünün işleri zaten durgun. Konuyu iyi bilen bir belediye görevlisinin yapılacak uygulamanın ayrıntılarını bizlere anlatmasını isterdik. Üstelik tabela üzerinde marka yazılmasını istemiyorlar. Biz müşteriyi işyerimize nasıl çekeceğiz? Topladığımız imzaları belediye yetkililerine iletip bu konuda görüşlerimizin alınmasını, mağduriyetimizin giderilmesini isteyeceğiz" dedi.

8 OCAK'TA SÜRE VERİLMİŞTİ
Öte yandan esnafın, "Haberimiz yoktu, süre verilseydi" serzenişine rağmen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin geçen 8 Şubat'ta ayna amaçla yaptığı girişim, bu istekler nedeniyle yarım kalmıştı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde başlayan ve zaman zaman esnafla zabıta arasında gerginlik yaşanan operasyon esnafın tabelaları kendisinin sökmesi için 11 Ocak pazartesi gününe kadar süre verilmesiyle yarıda kaldı. Zabıta Müdürlüğü, esnafa altı ay önce bildirim yaptıklarını, tabelaların İlan ve Reklam Yönetmeliği'ne uygun hale getirilmesinin istendiğini açıkladı. (dha)