GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
25 Ekim 2017 Çarşamba 18:48

Alsancak stadında ruhsat krizi: AK Partili Dağ’dan tepki!

Konak Belediyesi’nin yeni Alsancak Stadı için ruhsat vermemesi üzerine açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, “Siz ne yaparsanız yapın biz bu stadı yapacağız. İzmir’in takımları artık kendi evlerinde kendi statlarında maç yapacaklar” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi, 3 yıl önce maçlara kapatılan ve yıkılan yeni projesinin temeli de 9 Eylül’de Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan Alsancak Stadı için ruhsat vermedi.

Ruhsata tabi olmayan zemin iyileştirme ve temel çalışmalarına başlanmasının ardından stadın yeni projesi için yapılan başvuru Konak Belediyesi tarafından reddedildi.

Konak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ruhsat başvurusunu İzmir Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği Uygulama Esasları maddelerini gerekçe göstererek İzmir Valiliği’ne bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda ruhsat vizesi vermedi.

Bunun üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi.

Dağ, “Siz ne yaparsanız yapın biz bu stadı yapacağız. İzmir’in takımları artık kendi evlerinde kendi statlarında maç yapacaklar” mesajını paylaştı.