GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Kasım 2020 Salı 12:20

Alsancak’ın göbeğinde büyük tehlike!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kentsel dönüşüm kararı bulunan binanın son durumu korku yarattı. Deprem öncesi yapılan incelemeler sonrası yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen bina için halen harekete geçilmemesi dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ - 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşanan 6.6'lık deprem sonrası 7 bina yıkıldı ve şu ana kadar 102 vatandaş hayatını kaybetti.

Yaşanan deprem sonrası binaların dayanıklılık durumu bir kez daha gündeme gelirken, İzmir'in göbeğinde olarak kabul edilen Alsancak’taki bir binanın korku yaratıyor.

Her gün binlerce İzmirli'nin kullandığı Talatpaşa Bulvarı’nda bulunan apartmanda kolonlarda yaşanan patlaklar ve hasar dikkat çekti. 

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl binasının hemen yanında yer alan apartmanda ofislerin ve yaşam konutlarının bulunduğu ve apartmanın kullanımına devam edildiği görüldü. Binanın her geçen gün gerçekleşen artçı sarsıntılara ne kadar daha dayanacağı ise bilinmiyor.


Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl binasının hemen yanında yer alan apartmanda ofislerin ve yaşam konutlarının bulunduğu ve apartmanın kullanımına devam edildiği aktarılırken Kurtkaya Apartmanı yöneticisi Aykut Kopan'dan açıklama geldi.

RİSKLİ ÇATLAK YOK
Apartman sakinleri olarak kendi imkanlarıyla depremden önce binanın testlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş İZTEK yapı denetim firmasını yaptırdıklarını aktaran Kopan, ”Testin sonuçlarını 17.9.2020 tarihinde yapı kimlik numarası ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim ettik ve sonuçlarını beklemekteyiz. Binanın kolonları gönderilecek test için analiz aşamasındadır. Depremden kaynaklı bir hasar yoktur. Binamız için şuana kadar riskli yıkılmasını gerektirecek bir sonuç çıkmamış olup çıkacak sonuç olumsuz olduğu takdirde kanuni süresi için de yıkılıp yenileme çalışmalarına başlanacaktır. Deprem sonrasında yaptırdığımız incelemede ise her hangi bir riskli çatlak görülmemiştir” dedi.