GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
15 Ocak 2016 Cuma 09:45

Almanya'dan bir garip tören: Cenazesi sahipsiz diye yaktılar

Almanya'da Trier Belediyesi, intihar eden Tahir Unutmaz'ın yakınlarına ulaşılamayınca cesedini yaktı. Protestan Kilisesi’nde de cenaze töreni düzenlendi. Törene çağrılan imam, Unutmaz’ın din değiştirmiş olabileceği gerekçesiyle dua okumadı.

Almanya'nın Trier kentinde yaşayan Tahsin Unutmaz’ın arkadaşları, kendisinden haber alamayınca polise başvurdu. Polis, 11 Aralık’ta kapısını kırarak evine girdiği Unutmaz’ın cesediyle karşılaştı. Yapılan otopside Unutmaz’ın intihar ettiği belirlendi. 

Polis ve savcılık yetkilileri bir hafta boyunca Unutmaz’ın Almanya’daki akrabalarına ulaşamadı. 19 Aralık’a kadar kimseye ulaşılamayınca savcılık izniyle Unutmaz’ın cesedi yakıldı. Unutmaz’a ait küller kutunun içine kondu. Kutu kentteki Protestan Kilisesine teslim edildi.


KİLİSEDE CENAZE TÖRENİ



Tahsin Unutmaz, Türk vatandaşlığından çıkıp Alman vatandaşlığına geçtiği sırada diniyle ilgili bildirimde bulunmadığı için belediye yetkilileri hangi dine mensup olduğunu tespit edemedi. Bu yüzden Protestan Kilisesi’nde Unutmaz için önceki gün cenaze töreni düzenlendi. Törene sekiz arkadaşı ve Müslüman din görevlisi de katıldı. Kilise yetkilileri Unutmaz’ın pasaportunda dini inancıyla ilgili bilginin bulunmadığını arkadaşlarına ve din görevlisine anlatınca, Müslüman din adamı dua okumadı. Arkadaşları Unutmaz’ın külleri önünde saygı duruşunda bulundu. Ardından küller kilisenin içindeki mezarlığa gömüldü.

KONSOLOS DEVREYE GİRDİ
Tahsin Unutmaz’ın yakın arkadaşlarından Ethem Bayındır’ın bilgi vermesi üzerine Türkiye’nin Mainz Başkonsolosluğu, Alman yetkililerle temasa geçti. Mainz Muavin Konsolosu Emrah Özen, “Bize bilgi gelince konuyla ilgilendik. Türk vatandaşlığından çıkmış. Bunun için ölümüyle ilgili Alman yetkililer bize bilgi vermedi. Alman yasalarına göre kimsesiz cenazeler yakılıyor. Türk vatandaşı olmadığı için yasal olarak yapacağımız bir şey yok. Akrabalarına ulaşıp bilgi verdik” dedi.

YEĞENİ ‘NORMAL’ DEDİ



Tahsin Unutmaz’ın Koblenz’de yaşayan yeğeni Mahir Unutmaz da “Amcamla uzun zamandan beri bağım yoktu. Türk konsolosluğundan bana bilgi verdiler. Amcamın cesedinin yakılması normal. Bize ulaşamayınca yetkililer de gereğini yapmış” diye konuştu.