GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Nisan 2017 Cumartesi 20:02

Aliağalı öğrencilerden örnek başarı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nden TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ege Bölgesi finaline katılan HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bölge ikincisi olarak Aliağalıları gururlandırdı. 

Aliağa'da ilk kez HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, 700'e yakın proje arasından TÜBİTAK 48. Lise Araştırma Projeleri Yarışması'nda Ege Bölge finaline kaldı. 12 dalda düzenlenen yarışmaya, psikoloji alanında geliştirdikleri proje ile katılan okul Ege Bölge ikincisi olmanın gururunu yaşadı.

Ege Üniversitesi'nde düzenlenen ödül törenine HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Sayın, Proje Koordinatörü Rehber Öğretmen Tuncay Türkmen, Müdür Yardımcısı Pınar Sak ve öğrenciler Özlem Selcan Kör ile Ramazan Kavcar katıldı.

İlk defa katıldıkları bu yarışmanın İzmir, Manisa, Muğla, Denizli, Uşak ve Aydın illeri arasında yapıldığını söyleyen HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Sayın, "Yarışmaya psikoloji alanında katıldık. İlk defa böyle bir yarışmaya katıldık. Projenin konusu, üniversite sınavına hazırlanan meslek lisesi öğrencilerinin gelir durumları ile üniversite sınavındaki başarı beklenti seviyeleri, akademik güdülenme ölçeği ve sürekli kaygı envanteri sonuçlarına göre karşılaştırılması. Çok küçük bir puanla birinciliği kaçırdık. 700'e yakın proje arasında kayda değer 100 proje bulundu. Bu 100 proje içinde biz de vardık. Birinci ve ikinci elemeyi geçtikten sonra finaldeki ilk 5 proje arasına girdik" dedi. Hedeflerinin birincilik olduğunu ve Ankara'da Türkiye çapında yapılacak olan yarışmada derece elde edip yurtdışını amaçladıklarını söyleyen Sayın, "Geçen yıl bu yarışmada Türkiye birincisi olan 6 okul, ABD tarafından çağrılarak eğitime alındı ve projeleri kayda değer bulundu. Biz burayı hedeflemiştik. İlk senemiz olmasına rağmen ikinci olduk. Aliağa için iyi bir başarı. Hem ilçemizin, hem okulumuzun adını duyurduk. 34 yıllık okul tarihimizde bizim için önemli bir başarı. Önümüzdeki yıl için şimdiden hazırlanıp birinci olmayı istiyoruz" diye konuştu. (DHA)