GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mayıs 2018 Perşembe 10:06

Aliağa'daki 'yetki krizi'nde söz CHP'li Başkan Durmaz'da: Kral da değil, sultan da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi arasında yaşanan yetki krizine CHP de dahil oldu. Aliağa CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a sert tepki gösterdi. Durmaz, “Belediye başkanı kral da değildir sultan da” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi arasında başlayan ve tutanaklara da yansıyan tartışma sürüyor. Büyükşehir’in yetki ve sorumluluğunda olan İstiklal Caddesi’nde çalışmalara başlayan Aliağa Belediyesi’nin işlemlerini durdurmak için bölgeye giden Büyükşehir ekipleriyle tartışan MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sözleri konuşuluyor. Olay yerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu, Genel Sekreter Buğra Gökçe ve belediye daire başkanlarına küfür ettiği iddia edilen Acar’ın, “Burada kan dökülür ama çalışmalar durmaz” sözleri tartışılıyor.

Aliağa ile Büyükşehir arasında gerilime neden olan konuyla ilgili CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’dan açıklama geldi. Durmaz, Aliağa Belediye Başkanı Acar’ın sistematik olarak kamu kurumları ve Büyükşehir ile karşı karşıya geldiğini söyledi.

- ALİAĞA'DA KRİZ! MHP'Lİ BAŞKAN ACAR'DAN BÜYÜKŞEHİR'E: BURADA KAN DÖKÜLÜR!

Durmaz şu açıklamayı yaptı:

“Büyükşehir başkanımıza edilen hakareti, genel Sekreterimize ve bürokratlara edilen küfürleri kınıyorum. Kötü söz sahibine aittir. Sayın başkan geçmişte de benzer şekilde saldırgan tutumlar gösterdiği için hiç şaşırmadık. Belediye bir kamu kurumudur. Bütün kamu kurumlarının görev, sorumluluk ve yetki alanları yasalarla belirlenmiştir. Başkan kendi sorumluluk alanı içinde kalmayan bir yerde iş yapmaya çalışacağına gitsin sorumluluk alanına giren ve hizmet bekleyen başka sokak ve caddelere iş yapsın. Sorumluluğu büyükşehirde olan yerlerde iş yapmak için AYKOME ve UKOME gibi kurullardan izin almak gerektiğini bilecek kadar mevzuat bilgisine sahiptir. Bu kurullar sadece Büyükşehir’in değil, Valilik ve diğer kamu kurumlarının da katılımıyla çalışır. Bu alanlarda yapılacak alt yapı üst yapı işlerinin koordinasyonunu sağlar. Varsa önce alt yapı işlerinin yapılması sağlanır, sonra üst yapı işlerine izin verilir. Böylece kaynak israfı önlenmiş olur.

AYKOME  izni olmadan yapılan bu işler yarın başka bir alt yapı işi için kazılıp zarar görürse Aliağa halkının boşa giden parasının hesabını kim verecek?. Kaldı ki Aliağa Belediyesi kendi sorumluluk alanına girmeyen yere para  harcarsa bu belediye yöneticilerine zimmet çıkarılır.

Belediye başkanı diğer tüm kamu yöneticileri gibi yasalarla bağlıdır. Kral değildir,sultan değildir. Hizmet etme tekeline sahip değildir. İhtiyaç olan işleri diğer kurumlar  zaten yapmaktadır. ‘Ben hizmet edeceğim engelliyorlar’ propagandası yapmaya gerek yoktur. Kendi sorumluluk alanında yaptığı hizmete şimdiye kadar kim karşı çıkmış, itiraz etmiş.

Başkan bunu zaman zaman yapar. Daha önce de karayollarının sorumluluk sahasına giren yere alt geçit yapmak istemişti. İzin verilmeyince de ‘bana hizmet yaptırmıyorlar’ propagandası yapmıştı. Seçim yaklaşıyor yine benzer bir propaganda için zemin yaratmaya çalıştığı anlaşılıyor”