GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Temmuz 2018 Salı 16:11

Albayrak'tan ekonomiyle ilgili önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iş dünyası temsilcileri ile yaptıkları toplantı sonrası açıklamada bulundu. Bakan Albayrak 'Bugün iş insanlarımız ve iş dünyamızdaki sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerinin değerlendirmelerini dinledik' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akademisyenler ve ekonomistlerle ilkini gerçekleştirdiği istişare toplantısının ikincisinde iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Albayrak, toplantı sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Politikalarımız kapsamında; orta vadeli programın hazırlanması için ekonomi alanındaki tüm paydaşlarımızla istişare toplantılarımızı devam ettiriyoruz. Bugün iş insanlarımız ve iş dünyamızdaki sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerinin değerlendirmelerini dinledik." ifadesini kullandı

Toplantıya TOBB Baykanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, TİM Başkanı İsmail Gülle, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan'nin yanı sıra iş insanları Hüsnü Özyeğin, Hamdi Akın, Ferit Şahenk, Bülent Eczacıbaşı, Ahmet Nazif Zorlu, Ahmet Çalık, Ali Kibar, Cemal Kalyoncu katıldı.

İşte Bakan Albayrak'ın toplantı sonra açıklamalarından önemli satır başları; 
"Tek hazine hesap uygulamasının yaygınlaştırılması ile alakalı yasal düzenlemeler hayata geçirilecektir"
"Açıklanacak yeni plan (OVP) ile enflasyonda düşüşe odaklı bir çerçeve ortaya koyulacaktır"
"2018 Mali yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf tedbirleri alınmaya başlanmıştır."
"Mali alanda atılacak adımlarla enflasyon ile mücadele sürecine azami katkı verilecektir." (Habertürk)