GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Ağustos 2022 Çarşamba 09:19

Alaçatı’nın hançeri büyüyor… Taş ocağı manzaralı sörf!

Çeşme Belediyesi AK Partili Meclis üyesi Namık Kemal Aydoğdu, Çeşme Projesi sınırları içerisinde ve Alaçatı’da dünyaca ünlü sörf alanının yanı başındaki kalker ocağına ait hazır beton tesisi ve hazır sıva tesisinin kapasite artışı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ – İzmir Turizm merkezi Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi’nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 2005’te aldığı izinle kalker ocağı, kırma-eleme tesisi, hazır beton tesisi, hazır sıva tesisi, parke taşı imalat tesisi  ve mermer ocağı açan Çeşme Belediyesi AK Partili Meclis üyesi, iş insanı Namık Kemal Aydoğdu tesisini büyütmek için harekete geçti.

Aydoğdu, hazır beton tesisi ve hazır sıva tesisinin kapasitelerinin arttırılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurusunda bulunuldu. Bakanlıktan yapılan duyuruda ÇED sürecinin başlatıldığı ilan edildi.

Kapasite artışı talebi ile birlikte saatte 90 metreküp hazır beton üreten tesisine ek olarak 160 metreküp üreten beton tesisi ve saatte 7 buçuk metreküp hazır sıva üreten tesise ek olarak da 10 metreküp hazır sıva üreten tesis kurulması planlanıyor. Şirket bu kapasite artışı 9 milyon TL bütçe ayırdı. Hazır beton ve hazır sıva tesisi için gerekli olan hammadde ihtiyacı mevcut ocaktan ve ruhsatlı diğer ocaklardan karşılanacak. Kapasite artışlarının hayata geçmesi durumunda santralden saatte 18 kilogram daha ek toz havaya karışacak.

ALAÇATI SÖRF MERKEZİNE KOMŞU 
Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içinde kalan ocak alanın büyük bölümü 3’üncü derece doğal SİT alanında kalıyor. Alaçatı’da bulunan Dünyaca ünlü sörf merkezinin üst bölgelerindeki tepe noktaları kapsayan proje tartışmalara neden olurken başta çevre örgütleri rehabilitasyon projesi döneminde yapılan halkın katılım toplantısında itirazlarını sunmuştu.

Aydoğdu’nun doğrudan kendi adını taşıyan şirket üzerinden yürütülen çalışmalar devam ederken tesis içindeki hazır beton tesisi ve hazır sıva tesisi Sarıoğlu Hazır Beton isimli alt yüklenciler  tarafından işletiliyor.