GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Ağustos 2023 Salı 08:56

Alaçatı'da huzura kurşun... ÇEŞTOB'dan kınama!

Çeşme’de bir beach’e yapılan silahlı saldırının ardından gece kulübünün silahla taranması ilçede tedirginlik yarattı. ÇEŞTOB’dan yapılan yazılı açıklamada, “Eli kanlı insanların her şekilde ilçemize gelmesine, yatırım veya tatil yapmasına, mekan açmasına izin verilmemesini yetkililerimizden talep ediyoruz” denildi.

EGEDESONSÖZ – Çeşme’de son bir hafta içinde meydana gelen iki silahlı saldırı, turizmcilerin yanı sıra ilçede tatil yapanları tedirgin etti. 13 Ağustos’ta içeriye alınmadıkları için plaj işletmesine silahlı saldırı düzenlenmesinden sonra 19 Ağustos’ta bir gece kulübünün silahla taranması üzerine Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, çirkin iki saldırı da kınanırken, bu olayların Çeşme’nin turizmdeki değerlerini zedelediğine vurgu yapıldı.

BU OLAYLAR ÇEŞME’DE YATIRIMI OLANI VE TATİL YAPANI ÇOK ÜZMÜŞTÜR
ÇEŞTOB’un açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Dünya markası beldemiz Çeşme’de son günlerde basına da yansıyan, ilçemizde hiçbir zaman arzulamadığımız münferit silahlı olayları kınıyoruz.Bu münferit olaylar, Çeşme'de yaşayan, yatırımı olan ve tatil yapan hepimizi derinden üzmüş ve Çeşme'nin turizmdeki değerlerini zedelemiştir. Dileğimiz ve ısrarla isteğimiz; masmavi denizi, tertemiz havası, ünlü plajları, rengarenk Alaçatı sokakları ve birçok değerleri ve güzellikleriyle Türkiye, hatta Dünya turizmine hizmet veren bu güzel beledimizde, eli kanlı insanların her şekilde gelmesine, yatırım yapmasına, tatil yapmasına, mekan açmasına izin verilmemesidir. Bunu ısrarla yetkililerinden talep ediyoruz. Bu konuda devletimizin polisine, jandarmasına, adli ve idari tüm kurumlarına güveniyor ve inanıyoruz. Bu kurumlarımızın, benzeri olayların tekrar etmemesi için de, etkili şekilde çalışacaklarından hiç şüphemiz yoktur.”