GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Nisan 2018 Cuma 13:39

Alaçatı’da geleneksel festival heyecanı

Alaçatı doğasının zenginliğini, otların çeşitliliğini tanımak ve bu otlarla pişirilen geleneksel lezzetleri tadabilmek amacıyla, 5-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, dünyanın dört bir köşesinden gelen ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Açıldığı ilk günden beri Alavya’nın kıymetli misafirleri arasında yer alan moda tasarımcısı Özlem Süer, Alavya ruhundan çok etkilendiğini ve Alaçatı’ya geldikçe zaman geçirmekten hoşlandığı Alavya’nın, son dönemde tasarımlarına da yansıdığını fark ederek, Alaçatı’nın geleneksel otlarıyla özel bir elbise tasarladı. İçeriğinde ısırgan, arapsaçı, ebe gümeci, dağ kekiği, enginar, kuzu kulağı, gelincik otu ve kaz ayağı bulunan bu özel tasarım elbise, Alavya’nın MITU Restoran girişinde festival boyunca sergilenecek. Tasarımlarında deneysel ve yeni olanı arayan, bunu yaparken kavramlarla tasarımlarını ilişkilendiren Özlem Süer, materyal ve rengin ön plana çıktığı koleksiyonlarıyla moda merkezlerinden her sezon dünyanın birçok noktasına tanıtım ve satış gerçekleştirmektedir. 3 gün boyunca Alavya’nın en özel köşesinde sergilenecek olan bu elbise tasarımındaki romantik, bohem ve natürel dokularıyla festival havasına ayrı bir renk katacak.

ALAVYA FESTIVAL ÖZEL ÜNLÜ MODACI ÖZLEM SÜER IŞBIRLIĞI
Konuyla ilgili Özlem Suer : “Sonsuz ilham kaynaklarımdan biri oldu her zaman Alavya...Pastoreli yansıtmaktan da vazgeçmedik hiç. Bu naturelligi de her mevsimin ayrı hazinesi bitkilerden, sakinlikten, müthiş romantizmden aldık. “Alaçatı Ot Festivali” ne özel hazırladığımız tasarımımızda ebegumeciden, dağ kekiğinden, sarmaşıklardan, gelinciklerden, kuşkonmazlara dokunmaya çalıştık, onları rüzgarla hissettik ve ortaya bu floral hissi maksimize ettiğimiz, eteklerinde sakinlediğimiz kostum çıktı... Büyük keyifle sergilediğimiz tasarımımız ne ilk ne de son ilham perilerimizden geldi Alavya’dan aldığımız.. Daha nice doğal, sevgi dolu günlere.... We love Alavya” olarak hislerini dile getirdi.
Festivale özel Alavya’nın Şefi Hüseyin Pancar ise ayrıca festival boyunca misafirlere özel olarak taze otlarla hazırlanan lezzetler sunacak. İzmir’in sevilen ve herkesin müthiş bir övgü ile tasarımlarına hayran kaldığı, tüm doğallığıyla her ortama ayrı bir renk katan @marianincicekleri instagram hesabıyla tanınan Maria Bulanalp, festival için çiçekleriyle hem ALAVYA’ya, hem de Özlem Suer’in tasarladığı bu özel sürprize ayrı bir hayat katacak.