GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ekim 2016 Pazartesi 15:18

Alaçatı balık turnuvasına Delican ailesi damgası!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, eşi Dilek ve oğlu Berke ile birlikte balıkçılık tutkunlarının katıldığı "Yakala, bırak, yaşat" teması ile yapılan Alaçatı Big Fish Turnuvası'na katıldı. Delican, 80 santimetre boyunda üç köpek balığı yakalasa da dereceye giremedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, doktor olan eşi Dilek Delican ve oğlu Berke ile birlikte kendine ait tekneyle Alaçatı Big Fish Turnuvası'na katıldı. 65 teknenin katıldığı yarışma koruma altına alınmış türleri yaşatmak amacıyla "Yakala Bırak Yaşat" teması ile yapıldı. Avrupa'nın en önemli balıkçılık turnuvaları arasında gösterilen yarışmada balıkçılık tutkusuyla tanınan Bülent Hürriyet’in haberine göre Delican, 80 santimetre uzunluğunda üç köpek balığı yakalayıp denize bıraktı. Bu av Delican'a derece getirmezken 112 kilogramlık orkinos yakalayan kişi birinci oldu.

BU GÜZEL TURNUVA YILDA BİR KEZ DEĞİL, BİRKAZ KEZ YAPILMALI
İki yıl aradan sonra tekrar turnuva heyecanı yaşayan ve yakaladıkları üç köpek balığını denize geri bırakan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise amatör balıkçılık sporunun gelişmesi için yapılan bu tür etkinlikleri çok önemsediğini vurgulayarak, “Bu turnuvaya iki yıl önce de katılmıştım, bu yıl bir kez daha geldik. Biz de üç tane köpekbalığı yakaladık ve geri bıraktık. Bu ‘Yakala Bırak Yaşat’ uygulaması, gerçekten de doğa dostu bir yarışma olarak bence Türkiye’de son derece önemli yeni bir çağ açtı. Turnuvada bu kategoriyi ön plana çıkardıkları için Ertuğrul ve eşi İlknur İçingir’e çok teşekkür ediyorum. Aslında Çeşme / Alaçatı turizminde bu balık avı turnuvası ileride çok fazla öne çıkacak bir etkinlik. Ben bir Çeşme aşığı olarak Çeşme’de böyle bir yarışmanın düzenlenmesinden çok memnunum. Biz siyasetçiler olarak denize, balığa ne kadar ilgi duyarsak, toplumun büyük kesimleri de bu alana ilgi duyacaktır. Dünyadaki büyük siyasetçilerin çoğu da iyi balıkçıdır. İnşallah bana da nasip olur. O açıdan bu yarışmanın son derece önemli olduğunu ve bundan sonra çok daha fazla katılımcıyla ve daha sık tekrarlarla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yani bu güzel turnuva yılda bir kere değil de birkaç kez yapılmalı” dedi.