GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Şubat 2016 Cuma 13:07

Akşener sahada tam gaz: Nasıl kaçarlarsa kaçsınlar…

MHP'nin genel başkan adaylarından Meral Akşener, "Ne yapılırsa yapılsın, ne söylenirse söylesin asla bir ülkücünün kalbini kırmayacağız. Ama bu kongre mutlaka yapılacak. Nasıl kaçarlarsa kaçsınlar, yapılacak" dedi.

Partide kendisini destekleyen taraftarlarıyla birlikte dün Denizli'ye gelen eski milletvekili Meral Akşener, Uşak'a giderken yol üstündeki Çal İlçesi'ne uğradı.

Akşener'i, MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Ak Parti Çal İlçe Başkanı Ahmet Kocagöz, CHP Çal İlçe Başkanı Ergün Ersoy, MHP Çal İlçe Başkanı Ali Çiftçi ve çok sayıda partili karşıladı. Akşener'i karşılayanlar arasında yer alan Osman Onur isimli bir vatandaşın taşıdığı 'CHP'liyim ama adaylığını candan kutluyorum. Yuvayı yapan dişi kuştur' yazılı pankart dikkat çekti. Akşener, Onur'a teşekkür etti.

Meral Akşener'e Çal'da, Yörük heybesi içinde Çalkarası pekmezi ve üzümü ile bereket küpü, kafes içinde Denizli horozu hediye edildi. Akşener, "Horozlar kendi çöplüğünde, Denizli horozu her çöplükte öter" dedi.

"MAHKEME KARARI BEKLENMEDEN KURULTAY KARARI ALINSA"
Çal Meydanı'nda toplananlara seslenen Meral Akşener, "Biz yüzde 12'lik oy oranını beğenmediğimiz için yola çıktık. Bizim buna itirazımız var. Bu yüzden de olağanüstü kongre niyetiyle yola çıktık" dedi. Olağanüstü kongre taleplerine olumlu yanıt alamadıklarını belirten Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak bildiğiniz gibi olağanüstü kongre talebimize olumlu cevap verilmedi. 548 delegenin hepsi, ilçe başkanı, il başkanı ve belediye başkanlarından oluşuyor. Bu insanlar bir irade koydular. Burada imza atanlar sayın genel başkanı da seçen delegelerdi. Toplam delegenin yarısı değişiklik istiyor. 'Eksiğimizi, gediğimizi istişare etmemiz gerekir' dedi, delegeler. 548 imzayı götürdük ancak yok hükmünde sayıldı. Bir süre bekledik ancak bize 'hadi mahkemeye gidin' dediler. Mecbur kaldık ve il başkanlarımızla mahkemeye gittik. İnşallah mahkemeden ülkede hukuk vardır diyebileceğimiz adil bir sonuçla karşılaşırız. Keşke, mahkeme kararı beklenmeden kurultay kararı alınsa."

"BAŞBAKANLIK İÇİN YOLA ÇIKTIM"
Yaşanılan süreçte, ülkücüler arasında konuşmaların ve karşılıklı diyalogların kalp kırıcı olmaması gerektiğini söyleyen Akşener, MHP tabanına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Meral Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşadığımız süreçte nezaketimizi, saygımızı koruyarak davrandık. Her imza veren arkadaşımız ve bizler, sayın genel başkanımıza ve genel merkezimize karşı nazik davrandık. Her birimize çok ağır hakaretler edilmesine rağmen sustuk. Çünkü bu yol kutlu bir yoldur. Ülkücü ülkücünün kardeşidir diyerek yola çıktığımız için, milletimizin barışmaya ihtiyacı olduğu dönemde ülkücülerin kavga etmesi doğru değildir. Bundan dolayı saygımızı koruduk ve korumaya da devam edeceğiz. Çok açık söylüyorum. Ne yapılırsa yapılsın, ne söylenirse söylesin asla bir ülkücünün kalbini kırmayacağız. Ama bu kongre mutlaka yapılacak. Nasıl kaçarlarsa kaçsınlar, yapılacak. Nasıl engellerlerse engellesinler, yapılacak. Niye yapılacak biliyor musunuz? Millet istiyor, yapılacak. MHP geçmişte ihtilallerle kapatıldı, şimdi yönetenler tarafından kapatılıyor. 16 il teşkilatımızı kapattılar. Ama millet meydanlarda, millet kurultay istiyor. Ben, genel başkanlık için değil, başbakanlık için yola çıktım."

Meral Akşener, Çal'dan Çivril'e geçerek burada da kalabalık grup tarafından karşılandı.

UŞAK'TA DA COŞKULU KARŞILAMA
MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan MHP eski Uşak İl Başkanı Ali Kurt ve il teşkilatının daveti üzerine kente gelen genel başkan adaylarından Meral Akşener, Köy Kent Sitesi önünde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Merkez Bankası eski Başkanı ve MHP Uşak eski Milletvekili Durmuş Yılmaz da Akşener'i karşılayanlar arasında yer aldı. Ardından otele geçerek bir süre dinlenen Akşener, basın toplantısı düzenledi.

"TABAN DEĞİŞİM İSTEDİ"
Hocalı katliamını anarak konuşmasına başlayan Akşener, ölenler için rahmet diledi. Akşener, "MHP Genel Merkezi teşkilatı tarafından kapatılan il teşkilatlarını ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyor, genel kurula da hazırlanıyorum. Benden başka diğer adaylara da başarılar diliyorum" dedi. Çeşitli açıklamalar yapan Akşener, şunları söyledi: "7 Haziran seçimlerinde halk MHP'ye teveccüh gösterdi. Ancak, burada hükümeti kurmamızda halkın beklentilerini karşılayamayınca, oy kaymaları yaşandı. MHP tabanı bu sonuçlar üzerine değişim istedi. Biz de bu talebi göz önüne alarak geçen kongremizde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye oy veren 1100 delegeden 543 imza toplayarak tabanın genel kurul talebini Sayın Genel Başkanımıza sunduk. Kendileri, "Mahkemeye gidin" dedi. Bunun üzerine sulh hukuk hakimliğine başvurduk. Şimdi sonucu bekliyoruz."

"YA BAŞBAKAN OLURUM, YA DA CUMHURBAŞKANI"
Erken seçim beklediğini ima eden Akşener, "Her ne kadar Başkana Sayın Ahmet Davutoğlu, 'Erken seçim yok' diyorsa da sözüne ne kadar güvenilir, bilemiyorum. Bir iki yıl içerisinde erken seçim olabilir. İnşallah, ben de bu seçimlere MHP Genel Başkanı olarak girerim. Daha önce; 'Ya Başbakan olurum ya da torun bakarım' diye bir açıklama yapmıştım. Şimdi torun bakmaktan vazgeçtim. Ya Başbakan olurum, ya da Cumhurbaşkanı; hayırlısı olsun. Asıl dileğim, her gün gelen 8, 10, 28 şehit haberlerinin son bulması, ülkemde kan ve gözyaşının sona ermesidir. Bu acılara ve dökülen kanlara MHP iktidar olduğunda son vereceğiz."

Basın toplantısının ardından Ali Kurt ve Durmuş Yılmaz ile kalabalık bir taraftar topluluğu ile esnaf gezmesine çıkan Akşener, esnafın dertlerini dinledi ve karşılaştığı vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti. (dha)