GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Ekim 2017 Salı 10:56

Akşener’den sürpriz İzmir ziyareti: Ulupınar mı? Savaşan mı?

Meral Akşener’in kuracağı partiyle ilgili hazırlıklar devam ederken İzmir’de il başkan adayı arayışı sürüyor. İzmir’e gelerek temaslarda bulunan Akşener mini bir zirve yaparken teşkilatlar Yıldırım Ulupınar ve Aslan Savaşan arasında gidip geliyor.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de yeni partinin kuruluş hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar devam ederken Meral Akşener öncülüğündeki hareket içinde yer alacak isimler de tek tek ortaya çıkmaya başladı. Akşeher’in geçtiğimiz günlerde kurucular kurulunu açıklamasıyla yeniden gündeme gelen yapılanma teşkilatlanma çalışmalarını ise sürdürüyor. Özellikle MHP’den istifa eden isimlerin aktif görev aldığı yeni oluşumda birçok yapıdan kişinin de yer alması için yoğun gayret gösteriliyor.

Partinin kurulduğunda önemli bir mesafe kaydetmesi beklenen Ege Bölgesi ve İzmir’de saha çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Akşener’in öncülük ettiği yapılanma Ümit Özdağ, Koray Aydın gibi isimlere yakın kişileri de bünyesinde barındırırken İzmir’de oluşumla ilgili sancılar başladı.

Yapılanmaya saha çalışması ve toplantılarla yoğun destek veren 2014 İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ve ekibi partide il başkan adayı olarak ön plana çıkan Yıldırım Ulupınar’a karşı çıktı. Seri toplantılar yapan ekip Ulupınar dışında MHP’nin 2015 seçimlerinde İzmir’den milletvekili olan Aslan Savaşan’ı istedi. Savaşan ve Ulupınar arasında ikiye bölünen İzmir yapısı Akşenir’in son kararı vererek hareketin birleştirilmesini istedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura’nın görevde olduğu dönemlerde en yakınında bulunan isimler arasında yer alan Taşer ve ekibinin tekrar bir araya gelerek Akşener’den randevu isteyeceği öğrenildi.  İl Başkan Adayı olarak Savaşan’dan yana tavır koyan yapıda MHP içinde muhalif olan, olağanüstü imza kampanyasına destek verdikleri için ihraç edilen ilçe başkanları ile 2014 yerel seçim adayları bulunuyor. Oluşumun sahadaki yapısı Akşener’in, AK Parti ile adı anılan Ulupınar’a yakınlık göstermesine tepki gösterirken Ulupınar dışında yıpranmamış yeni bir siyasetçi figürüne de sıcak bakıyor.

URLA’DA ZİRVE
Öte yandan, Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde Urla’ya geldiği öğrenilirken burada bazı işadamlarıyla görüştüğü de belirtildi. Urla’da bulunan İTOKENT’teki villanın birisinde yapılan toplantıya oluşumun kurucuları arasında bulunan eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan da yer aldı. Akşener’in 3-4 saat süren görüşme trafiğinden sonra sessiz sedasız İzmir’den ayrıldığı dile getirildi.

ULUPINAR AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
Diğer yandan 2014 yılı Ocak ayında AK Parti rozeti takan eski DYP'li Yıldırım Ulupınar, istifa ettiğini ve siyasete Meral Akşener ile devam edeceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken AK Parti rozeti taktığı Yıldırım Ulupınar, MHP'den ayrılarak yeni bir parti kuran Meral Akşener'in kurucular kurulu listesinde yer aldı. DYP'den milletvekilliği de yapan Ulupınar, DHA'ya açıklamada bulundu. Ulupınar, "AK Parti'den istifa ettim. Siyasete Meral Akşener ile devam edeceğim. Partinin kurucuları arasındayım. Bundan sonraki görevin ne olacağını zaman gösterecek" dedi.