GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Nisan 2016 Cumartesi 07:28

Akhisar’ın tarihi fabrikasına İzmirli inşaat devi talip

Bölgenin sigara üretiminde üs olma hedefiyle 1975’te temeli atılan ancak adı seçim vaatlerinde kalan Akhisar Sigara Fabrikası’na İzmirli İZKA İnşaat talip oldu.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Türkiye tütün sanayisinde büyük hedeflerle kurulan ancak depo olarak kullanılan Akhisar Sigara Fabrikası’na İzmirli İZKA İnşaat talip oldu.

Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından temeli 1975’te atılan, her dönem siyasi partilerin bölge seçim vaatleri arasında yer alan ama hiçbir zaman faaliyete geçemeyen 40 yıllık fabrikanın mülkiyeti, TEKEL’in vergi borcundan dolayı hazineye geçmişti.

Günümüze kadar çeşitli yollarla ihale edilen atıl fabrikanın arazisi ve binaları ile birlikte son olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Gayrimenkul A.Ş.  tarafından ihale edildi.

İki parça da gerçekleşen ihalede fabrika binası ve binanın bulunduğu arazi 537 bin 432 metrekare; fabrika yanında yer alan 259 bin 121 metrekarelik arazi satışa çıkarıldı.

İZKA İNŞAAT DEVREDE
Kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilen ihaleye son dönemde İzmir başta olmak üzere Türkiye’de yaptığı inşaatlar ve Karşıyaka Spor Kulübü ile adından söz ettiren İş adamı Azat Yeşil’in sahip olduğu İZKA İnşaat, iki arazi için Özelleştirme İdaresi’ne teklif verdi.

BEKLEYEN PROJE YOK
İhale hakkında konuşan Azat Yeşil, “Akhisar’daki iki arazi için bir teklif verdik. İhale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Şu an için orada gerçekleştirmeyi beklediğimiz bir proje yok. Eğer süreç sonunda alanı alırsak uygun bir proje gerçekleştireceğiz” dedi.

Öte yandan arazilerin teklif listesinde İzmirli Sürmen İnşaat’ın yanı sıra, 6 firma teklif verdi.