GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
9 Eylül 2021 Perşembe 11:20

Akbelen Ormanları'nda gergin keşif: Hakim hakaret yağdırdı!

Muğla’nın Milas ilçesinde Yeniköy Termik Santrali tarafından İkizköy sınırları içerisindeki Akbelen Ormanları’ndaki 700 dönümlük ormanlık alanın kesilerek maden ocağı açılmasına karşı 2 aydır nöbet tutan köylüler ve çevreciler bugün mahkeme heyetinin yapacağı keşif öncesinde Akbelen ormanlarının girişinde toplandı. Keşif sırasında hakimin, köylülerin avukatlarına “Lan ruh hastası" ve "Şov yapmayın” sözleri gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Muğla'nın Milas ilçesinde Yeniköy Termik Santrali tarafından İkizköy sınırları içerisindeki Akbelen Ormanları'ndaki 700 dönümlük ormanlık alanın kesilerek maden ocağı açılmasına yönelik 2 aydır nöbet tutan köylüler ve çevreciler bugün sabah saatlerinden itibaren Milas-Ören karayolunun kenarındaki arsada toplandı.

TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİ İLLERİNDEN DESTEĞE GELDİLER
Muğla ili ve ilçeleri, ile İzmir, Aydın, Çanakkale ve denizli illerinden gelen sivil toplum örgütlerinin köylülere verdikleri destek sırasında sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın da destekçiler arasında olduğu görüldü. Ellerinde ‘Akbelen Ormanlarını Vermeyeceğiz, Çamlarımızı Çocuklarımızı Kestirmeyeceğiz, Doğada ve Yaşamda İnat Ediyoruz, Toprağımız ve Ağaçlarımız İçin İnat Ediyoruz, Direne Direne kazanacağız, Muğla'da 65 Bin hektar Orman Yandı’ döviz ve pankartları taşıyan köylüler ve çevreciler sık sık ‘Akbelen Ormanlarını Vermeyeceğiz’ sloganı attı.

MADEN RUHSATI İZNİNİ İPTALİNİ İSTEDİLER
Köylülerin avukatlarından Arif Ali Cangı ve İsmail hakkı Atal'ında bulunduğu keşifte Yeniköy Kemerköy Enerji A.Ş.'ye kömür madeni işletmesi için verilen iznin iptali için İkizköylüler tarafından açılan davada bilirkişi keşfi saat 14.00 sıralarında başladı.

Yaklaşık 300 köylü ve çevrecinin karayolunda beklediği keşif araçları eylemcilerin sloganları arasından geçerek durmadan uzaklaştı. Avukatlar Atal ve Cangı otomobillere binerek keşif heyetini takip etmek zorunda kaldı.

Heyetin uzun süre avukatların telefonlarına da yanıt vermediği iddia edildi. Avukat Atal yaklaşık 45 dakika sonra heyeti Akbelen ormanlarının güney bölümünde bularak keşfe katılabildiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

* Hakim uzun süre davacı avukatları dışında kimseyi keşfe dahil etmedi. İtirazların ardından maden alanı içindeki inceleme noktasına Muğla, İzmir ve Adana Barolarından gözlemci avukatlar dahil olabildi. Davacı köylülerin ve KARDOK Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri ve mahkemeye daha önceden davacı tarafın uzman olarak sunduğu kişiler hala maden sahası nizamiyesinde bekledi. (Sözcü)