GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Eylül 2016 Cuma 12:22

Ağrı’dan Manisa’ya ateş düştü!

Hain saldırıda Jandarma Er Ahmet Tezcan şehit oldu. Tezcan’ın Akhisar’daki baba evinde yas var.

MANİSA - Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er Ahmet Tezcan'ın Manisa'nın Akhisar ilçesindeki evine ateş düştü.

- AĞRI'DA HAİN SALDIRI: 7 KORUCU VE 2 ASKER ŞEHİT!

Jandarma er Tezcan'ın şehadet haberi, Atatürk Mahallesi 357'nci Sokak'ta yaşayan babası Himmet ve annesi Arife Tezcan'a, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Aile yakınları ve komşular acı haber üzerine şehidin babaevine geldi.
Baba Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun tezkeresine 5 ay 3 gün kaldığını söyledi.

Dün akşam oğluyla telefonla görüştüğünü belirten Tezcan, "Ben aradığımda 'Seni ararım baba, komutanla görüşme yapıyorum' dedi. Ondan sonra görüşemedik. Bir daha aramadı, haberi geldi işte. Daha önce konuştuğumuzda 'Ben sadece karakol etrafında ve bir de kalorifer kazanında nöbet tutuyorum, merak etmeyin' diyordu. Hiç izin kullanmamıştı. 'Devrelerim izne gitti, onlar gelsin, önümüzdeki ay ben izine geleceğim' diyordu, gelemedi." ifadelerini kullandı.

Ustasından maça götürmesini istemiş
Şehit Tezcan'ın çalıştığı erkek kuaförünün sahibi Serdar Pekçetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitle telefonda sık sık konuştuklarını belirtti.

Bir yıl boyunca şehit Ahmet Tezcan ile beraber çalıştıklarını anlatan Pekçetin, "Şehidimiz, bir evin bir çocuğuydu. Sporla ilgisi hiç yoktu, benimle çalışmaya başladıktan sonra ilgilenmeye başlamıştı. En son 3 gün önce görüştüğümüzde, 'Abi bak ben burada sadece Beşiktaşlıları traş ediyorum, başka kimseyi traş etmiyorum. İzne gelince beni mutlaka Beşiktaş maçına götür' dedi ve fotoğraf gönderdi." dedi.

Bu arada şehidin cenazesinin bu gece havayoluyla Akhisar askeri havaalanına getirileceği ve Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırılacağı belirtildi.

Yarın Akhisar Merkez Yeni Camisi'nde kılınacak öğle namazına müteakip düzenlenecek törenin ardından, Şehit Tezcan'ın cenazesi Akhisar Şehitliği'nde toprağa verilecek. (AA)