GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Eylül 2022 Cumartesi 23:58

Afiş tartışması tam gaz! AK Partili Sürekli'den Yunan tacizi üzerinden Soyer'e gönderme

Yunanistan'ın Türk F-16'larına yaptığı tacizler üzerinden İzmir'in kurtuluşu yıl dönümü için hazırlanan 'barış' temalı afişleri bir kez daha eleştiren AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli "Milli ve uluslararası bir noktada yaşanan böylesi sıcak gelişmeler söz konusuyken; İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamalarını ‘Barışın 2. Yüzyılı’ sloganıyla yapmaktaki ısrarı daha da vahim bir fotoğraf olarak öne çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve kentin birçok noktasına asılan kent siyasetindeki yerini korumaya devam ediyor. Son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Keram Ali Sürekli, sosyal medya hesapların yaptığı paylaşımla Yunanistan’ın NATO görevi yapan Türk F-16’larına yaptığı tacizler üzerinden ‘barış’ afişlerine yönelik eleştiriler de bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik açıklamalarını hatırlatan Başkan Sürekli "Milli ve uluslararası bir noktada yaşanan böylesi sıcak gelişmeler söz konusuyken; İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamalarını ‘Barışın 2. Yüzyılı’ sloganıyla yapmaktaki ısrarı daha da vahim bir fotoğraf olarak öne çıkmaktadır." ifadelerini kullandı. 

Başkan Sürekli paylaşımları şu şekilde:

-CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ‘Zafer’e, ‘Barış’ demesi; Yunanlı dostlarının umurunda bile değil! Yunanistan’ın tarihi kinini ne kadar diri tuttuğu; tehditkâr tutumu ve NATO görevi yapan F-16’larımızı taciz edip “Pardon, bilmiyorduk”demelerinden belli!

-Yunanistan’ın uluslararası hukuku da tanımayan düşmanca tavrına sessiz kalınması elbette mümkün değildir. Nitekim; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ikazını, İzmir’in kurtuluşunu da işaret ederek tekrarlamış; ileri gitmeleri halinde bedelinin ağır olacağını ifade etmiştir.

-Milli ve uluslararası bir noktada yaşanan böylesi sıcak gelişmeler söz konusuyken; İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamalarını ‘Barışın 2. Yüzyılı’ sloganıyla yapmaktaki ısrarı daha da vahim bir fotoğraf olarak öne çıkmaktadır.

-Türkiye’nin haklı kazanımlarını, menfaatlerini, bu tehditkâr söylem ve eylemlere teslim etmemiz; sessiz kalmamız mümkün değildir. Çünkü bu müttefiklik ve dostluk değildir. İzmir halkının ve kamuoyunun de bu hassasiyette olduğundan şüphemiz yoktur.