GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ağustos 2022 Pazartesi 15:05

Afiş tartışması durmuyor... Bir tepki de AK Parti'den!

İzmir siyasetinde devam eden afiş tartışmalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da dahil oldu.
EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in kurtuluşunun 100.yılı kapsamında hazırlanan afişler siyasette tartışmalara neden oldu. MHP ve İYİ Parti afişlerde kullanılan ‘barış’ ifadelerinin yanlış olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Gelen tepkilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı bir radyo programında Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ sözlerini hatırlatarak yanıt vermişti.

SOYER, ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI... BARIŞ VE ZAFER TARTIŞMASI TAM GAZ!

‘O TARİHTE DE BATI HAYRANLARI VARDI’
Afiş üzerine yaşanan polemik sürerken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da sosyal medya hesabı üzerinden tartışmalara dahil oldu. AK Partili Kaya, 9 Eylül’ün emperyalizme karşı zafer günü olduğunun altını çizerek “O tarihte de batı hayranı ve mandacı kafalar vardı, yine var” diyerek Başkan Soyer’e tepki gösterdi.

Kaya sosyal medya hesabı üzerinden şunları söyledi:

9 Eylül, Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde dünyada emperyalizme karşı kazandığı ilk ve kesin ZAFERİN günüdür. O tarihte de batı hayranı ve mandacı kafalar vardı, yine var. Tam bağımsızlığın bedeli ağırdır ve bu bedel şehitlerimizin kanı ile ödenmiştir

SÜREKLİ: ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATMIŞTIR
Vekil Kaya’nın ardından bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerini ifade eden Sürekli, ‘barış’ sloganını gaflet olarak değerlendirdi. Başkan Soyer’in sloganına dair olarak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi veren şehit ve gazilerimizin kemiklerini sızlatmıştır” ifadelerini kullanan Sürekli, afişlerin kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

AK Partili Sürekli’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

CHP’li İBB Başkanı Tunç Soyer; 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nu “ Barışın ikinci yüzyılı’ sloganıyla kutlayarak tarihi bir gaflete imza atmıştır. Tüm vatanseverlerin tepki gösterdiği ve gelecek nesillerin de kınayacağı bu yaklaşım; Türkiye Cumhuriyeti var oldukça sorgulanacaktır! Çünkü, 9 Eylül 1922; Türk Milletinin hürriyet mücadelesini zaferle taçlandırdığı; İzmir’den başlayan esaret zincirinin yine İzmir’de kırıldığı tarihtir. Soyer; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi veren şehit ve gazilerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Soyer’in yaklaşımını şiddetle kınıyoruz. Sanmasın ki; ülkemizin ve İzmir’in vatanperver, bayrağına bağlı insanları bunu içine sindirecektir!  Kendisinden derhal bu kutlama afişlerini kaldırarak Kurtuluş Savaşı’nın ruhuna ve 9 Eylül’e yakışır bir kutlama paylaşmasını bekliyoruz.