GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Aralık 2023 Salı 16:33

Affedildi, 24 saat sonra aday oldu!

Parti Meclisi’nin Pazartesi günü yapılan oturumunda 48 oyla cezası kaldırılan CHP’li Samed Tekin, sabah Bayraklı İlçe Başkanlığı’na giderek aday adaylık başvurusunda bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanlığı’na talip olan Av. Samed Tekin, Parti Meclisi tarafından affedilmesinin ardından Bayraklı Belediye Başkanlığı’na talip oldu. Kesin ihraç cezası alan Tekin, bu cezanın kaldırılmasının ardından bugün İlçe Başkanlığı’na giderek Bayraklı Belediye Başkan aday adaylığı için dosyasını verdi.

İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN YOLA ÇIKMIŞTI
Samed Tekin, ilçe başkanlığı seçiminde, İlçe Başkanı Didem Gültekin ile yaşadığı tartışmalarla  dikkat çekmişti. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar yüzünden “partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdiği” gerekçesiyle tedbirli ve kesin ihraç cezası istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Tekin, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından kesin ihraç cezasına çarptırılmıştı.

ÖZEL’İN O SÖYLEMİ HAYATA GEÇİRİLDİ
Kurultay’da Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığına getirilmesinin ardından af konusu gündeme getirilmişti. Genel Başkan Özgür Özel’in, Cumhuriyet’in ve partinin 100. Yılı nedeniyle tüm disiplin cezaların kaldırılmasıyla ilgili olarak söylediği “Geçmişte ne sebeple olursa olsun, ayrı düştüklerimizi, bugün partinin kapılarını ardına kadar açarak ama’sız ve fakat’sız kendine gündemine getirmelidir” sözleri hayata geçti. 4 Aralık Pazartesi günü toplanan Parti Meclisi’nde, disiplin suçu nedeniyle partiden uzaklaştırılan partililerden Samed Tekin de affedildi.

HİÇ KİMSEYE KIRGIN, KIZGIN DEĞİLİM
Hakkında verilen kesin ihraç kararının kaldırılması yönünde destek olan herkese teşekkür eden Samed Tekin, bu kararı öğrenir öğrenmez hemen aday adayı olma kararı verdi. Tekin, apar topar aday adaylık dosyasını hazırladı ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin’e teslim etti. Tekin, duygularını şöyle özetledi:

“Geçmişte kalan bazı yanlış anlamalar yüzünden hakkımda ihraç kararı oldu. Bu noktada kimseyi de suçlamıyorum. Kimseye kırgın, kızgın, öfkeli değilim. Ben 42 yaşındayım ve 11 yaşından itibaren Halk Evleri’nden yetişmiş bir partiliyim. Sevindiğim bir nokta var, adil bir kararın çıkması ve ihraç kararının kaldırılması oldu. Parti Meclisi’nde 48 oyla hakkımda af kararı çıkmış. Adaletin sağlanması için hakkımda olumlu oy veren herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’in 100. Yılında, baştan beri partimizde arzu ettiğimiz değişim nihayet gerçekleşti. Özgür Özel’in Genel Başkan olması hepimizi umutlandırdı. Umudu örgütlemeye Bayraklı’dan başlamak için belediye başkanlığına talip oldum. Bayraklı, çok kritik bir yerde. Karşıyaka, Bornova ve Konak üçgeninin arasında bir vitrindir. Bayraklı’ya yapılacak hizmetler, diğer üç ilçeye örnek olacaktır.”