GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2019 Cuma 10:26

Adliye saldırısı ve Soma faciasından kurtuldular... Başkan adayı oldular!

Vatan Partisi, Konak’ta Adliye Saldırısı’nda çatışmanın ortasında kalan ve ağır yaralanan avukat Bülent Karagöz’ü, Kınık’ta ise Soma Maden Faciası’ndan o gün işe gitmediği için kurtulan işçi Sefa Köken’i belediye başkan adayı gösterdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart yerel seçimleri öncesinde belediye başkan ve belediye meclis üyelikleri için hazırlanan adaylık listeleri kesinleşti. Partiler isimleri Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı takvime göre 19 Şubat Salı Günü saat 17:00 itibariyle seçim kurullarına iletti.

Seçime girmeye hak kazanan partiler arasında bulunan Vatan Partisi de İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçede başkan adaylarını açıkladı.

Partinin hazırladığı listede iki isim geçmişte atlattıkları olaylarla dikkat çekti. Parti Konak Belediye Başkan Adaylığı için 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir’de gerçekleşen ‘Adliye Saldırısı’nda çatışmanın ortasında kalan ve ağır yaralanan avukat Bülent Karagöz’ü ilan etti.

Öte yandan Kınık’ta ise 13 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşen ‘Soma Maden Faciası’ndan o gün işe gitmediği için kurtulan işçi Sefa Köken aday gösterildi.

BUGÜN ATATÜRKÇÜLÜĞÜN GEREĞİ VATAN PARTİSİ’NE OY VERMEKTİR
İki isim adaylıkları noktasında açıklamalarda bulundu. Konak Belediye Başkan Adayı Karagöz, “Vatan Partisi Konak Belediye Başkan adayı olmak benim için büyük gurur. AKP ve MHP’nin temsil ettiği Cumhur İttifakı ile CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu ve HDP’nin dışarıdan desteklediği Millet İttifakı bir çözüm üretmiyor. Biz Vatan Partisi olarak seçmenlerimizin önüne milli bir çözüm ve seçenek sunmuş oluyoruz. Gerek Cumhur gerek Millet İttifaklarının yönettiği belediyelere bakarsak hiçbir sorunu çözmediği ve rantı temsil ettikleri görülüyor. Biz halkçı belediye anlayışıyla önce insan diyen çözüm programımızla milletimizden seçimlerde oy istiyoruz. Konak’ta belediye başkanlığını kazandığımızda Atatürk devriminin kalesi haline getireceğiz. Seçmenlerimizin Vatan Partisi’ni desteklemesini bekliyoruz. Bugün Atatürkçülüğün gereği Vatan Partisi’ne oy vermektir. 5 Ocak 2017 saldırısında ben hayati tehlike atlattım. Sur’a mesaj gönderenlerin Atatürkçülükle alakası yoktur. Seçmenlerimizin 31 Mart’ta yeniden gözlerini açmasını diliyoruz. Vatan Partisi’ne insanlarımızın oy vermesini bekliyoruz. Konak Belediye Başkanı olduğumuzda, bölücü terör örgütü yandaşı olduğu belli olan kesimler kesinlikle belediye idaresinde yer almayacaktır” dedi.

TARIM İLE HAYVANCILIK İÇİN KOOPERATİF KURMAK VE İŞSİZ MADENCİLERE İŞ BULMAK İSTİYORUM
Kınık Belediye Başkan Adayı Köken ise, “10 yıl madende çalıştım ama şu an çiftçilikle uğraşıyorum. Burada istediğimiz işsiz madencilere iş kazandırmaktır. Çin’den gelen çok sayıda maden işçisi var. Bizim çok sayıda arkadaşımız işsiz kaldı. Geçen gün çarşıya çıktım, her taraf Tokyo gibi, Kınıklı hiç görmedim. Kooperatif kurup, tarım ve hayvancılığın desteklenmesini istiyorum. Burası çiftçilikle geçinen bir ilçe... Tarım ve hayvancılığın kalkınmasını istiyorum. Aday olma isteğim bunlardır. Başkan devletin imkanını kullanarak bir sürü işler yaptı. Benim yapmak istediğim kooperatif kurmak ve işsiz madencilere iş bulmaktır. Onun dışında gerekeni başkan yapıyor zaten” diye konuştu.