GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Şubat 2024 Çarşamba 19:29

Adaylığı geri çekilmişti… Partiye destek mesajı!

Çiğli’de krize neden olan aday belirleme süreci CHP Lideri Özgür Özel ve Uygar Yıldırım görüşmesinin ardından tatlıya bağlandı. Görüşme sonrası açıklama yapan Yıldırım kırgın ve üzgün olmasına rağmen CHP’ye hizmet etmeyi sürdüreceğini dile getirdi.  

EGEDESONSÖZ – 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İzmir adaylarını belirleyen CHP’de Çiğli krizi yaşanmış, gelen tepkileri üzerine sosyal medyadaki ilginç videoları ile dikkat çeken Uygar Yıldırım’ın  adaylığı geri çekilmişti.  Uygar Yıldırım’ın yerine CHP Parti Meclisi ise  Onur Emrah Yıldız aday göstermişti.

Uygar Yıldırım duruma sosyal medya hesaplarından tepki gösterirken Çiğli CHP önünde günlerce protestolar gerçekleştirilmişti. PM'de adaylığı iptal edilen Uygar Yıldırım aldığı ölüm tehditleri nedeniyle Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Bugün CHP Lideri Özel ile Uygar Yıldırım CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelirken Çiğli’de yaşanan kriz sonlandırılmış oldu. Görüşme sonrası yayınlanan videoda birlik mesajı verdi.  CHP Lderi Özel krizin tatlıya bağlandığını belirterek bundan sonra yan yana olacaklarını ifade etti. Yıldırım ise kırgın ve üzgün olmasına rağmen CHP’ye hizmet etmeyi sürdüreceğini dile getirdi ve adaylara da başarılar diledi. 

ÖZEL: BİZİ YAN YANA GÖRECEKSİNİZ
CHP Lideri Özel’in videoda “Çiğli’de bir adaylık süreci vardı. Orada Çiğli'yi de Uygar'ı da hepimizi de üzen süreçler yaşandı. Ama bugün tatlıya bağlandı. Biz Uygar'ı CHP'li bir kardeşimiz olarak önemsiyoruz. Bundan sonra da beraber siyaset yapacağız, beraber yol yürüyeceğiz. Bundan sonra bizi Uygar'la karşı karşıya değil, yan yana göreceksiniz” dediği görüldü.

ÇOK KIRGINIM AMA…
Videoda “Genel Başkanımızın söyledikleri için çok teşekkür ediyorum. Ömrümün sonuna kadar CHP'li olacağım ve Genel Başkanımızın yanında duracağım” diyen Uygar Yıldırım ise videoyu “Çok kırgınım, çok üzgünüm ama bu kritik seçim ortamında partimize zarar verecek davranışlarda bulunmam mümkün değil. Bu seçimde yarışacak, Atatürkçü, Devrimci, Cumhuriyetçi tüm parti arkadaşlarıma başarılar dilerim. Afiş asarak, gerekirse taş taşıyarak partime hizmet edeceğim..” notuyla paylaştı.