GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mart 2023 Perşembe 13:01

Aday adayları vitrine çıkacak... AK Parti İzmir’de sandıklar kuruluyor!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını açıklaması sonrası AK Parti’de aday adaylığı süreci hareketlendi. Kulislerde 6 ilçe başkanın istifası gündeme gelirken, ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Kadın Kolları Başkanı ve 4 il yöneticisinin daha aday adaylığı için istifa etmesi bekleniyor. İstifalar sonrası ise üyeler aday adaylarını belirlemek için sandık başına gidecek.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Genel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde adaylık hareketliliği yaşanmaya devam ediyor.

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde istifa genelgesinin tamamlanması ile birlikte aday adayları kesinleşmeye başlamıştı. MHP ve İYİ Parti İzmir il başkanlıklarında da süreç tamamlanırken gözler AK Parti’de yaşanacak gelişmelere çevrilmişti.

SÜREKLİ’NİN ADAYLIĞINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR
Milletvekili adaylığı için istifası beklenen ilk isim AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli. Geçmiş dönemde milletvekilliği yapan Sürekli, AK Parti İzmir'de gerçekleştirdiği başarılı performans sonrası yeniden Ankara yolcusu olacak. 17 Mart tarihine kadar milletvekilliği aday adaylığı başvurularının tamamlanması beklenirken Sürekli'nin 13 Mart günü istifasını vereceği öğrenildi. 

6 İLÇE BAŞKANINDAN İSTİFA
Edinilen bilgilere göre istifa genelgesinin son günlerine doğru 6 ilçe başkanının istifa etmesi bekleniyor. Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan,  Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat,  Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik ve Gaziemir İlçe Başkanı  Serdar Muçay’ın milletvekilliği için parti içi çalışmalarını yürüttüğü ve il yönetimi ile de görüşmelerini sürdürdüğü aktarıldı. İlçe başkanlarından bazılarının ise istifa dilekçelerini il başkanlığına sunduğu öğrenildi.

BOŞALAN KOLTUKLARA ATAMA FORMÜLÜ
Edinilen bilgiye göre ise istifa edecek ilçe başkanlarının yerine seçim süreci atlatılana kadar atama formülü ile yeni ilçe başkanlarının belirleneceği öğrenildi. İstifaların hemen ardından 1 hafta içinde atamaların gerçekleştirileceği öğrenilen bilgiler arasında yer aldı.

YÖNETİMDEN 4 İSMİN İSTİFASI BEKLENİYOR
Edinilen bilgiye göre AK Parti İzmir İl Yönetiminde görev alan İl Başkan Yardımcıları Ali Aslan, İbrahim Derici, Sefa Şahin, Furkan Katmerci'nin milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmek istediği kulislerde yer alan bilgiler arasında. Ayrıca İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın da vekillik için aday olması bekleniyor

KARARI ÜYELER VERECEK
Aday adaylığı sürecinin tamamlanmasının ardından Halkapınar Spor Salonu’nda sandık kuracak olan AK Parti İzmir İl Başkanlığı, üyelerden ‘kimi aday görmek istersiniz’ görüşü alacak. 19 Mart’ta gerçekleştirilecek temayül yoklaması sonrası AK Parti Genel Merkezi’nin milletvekili adaylığı listesinin kesinleştirmesi bekleniyor