GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Temmuz 2023 Cumartesi 11:03

Aday adayı bolluğu... Bayraklı’da gözler ‘başkanlık’ koltuğunda!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’deki mahalle delege seçimlerini tamamlarken sırada ilçe başkanlığı yarışı var. Aday adayı bolluğunun da yaşandığı Bayraklı'da de öne çıkan isimler şu şekilde…

Oktay GÜÇTEKİN /  EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde İzmir’in birçok noktasında tartışmalar yaşandı. Delege sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan Bayraklı’da da ilçe kongresi süreci başlamış oldu.

KOLTUK İÇİN ADAY BOLLUĞU
Delege seçimleri sonrası aday bolluğu yaşanan Bayraklı’da bir çok isim ön plana çıkmış durumda.  Özellikle mevcut ilçe başkanı Didem Gültekin başta olmak üzere ilçede yaşanan tartışmalar sonrası istifa eden CHP Bayraklı eski ilçe yöneticilerinden Kemal Kaygül, geçmiş dönem Meclis Üyesi Münir Demir gibi isimlerin ön plana çıkıyor. 

Ayrıca CHP Bayraklı İlçe Yöneticisi Serkan Arda, CHP Bayraklı eski İlçe Başkanı Levent Ölçer, CHP Bayraklı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Küçük, Mutlu Odabaş ve CHP Bayraklı önceki dönem İlçe Başkanı Necati Şahin’in ismi de başkanlık koltuğu için anılıyor. 

ÇOK ADAY VAR AMA…
Edinilen bilgiye göre ayrıca ilçe başkanlığı koltuğu için özellikle Belediye Başkanı Serdar Sandal’a muhalif olarak bilinen gruplar arasında da çok sayıda aday olmasına rağmen seçim günü ‘kazanmak hedef’ sloganıyla uzlaşının sağlanabileceği ve ilçe başkanlık yarışının en fazla 3 isim arasında geçeceği kulislerde yerini aldı.

KONGRE TARİHİ NETLEŞTİ
Hareketli geçmesi beklenen Bayraklı İlçe Kongresi’nin tarihi de netleşti. Buna göre 5 Ağustos’ta başlayacak olan İlçe Kongre takviminde Bayraklı 11 Ağustos’ta sandık başına gidecek.