GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Haziran 2021 Pazar 12:48

Açılışını Kılıçdaroğlu yapmıştı... Prestij projenin mimarından tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nin mimari projesini mimarlık şirketinin açılışa alınmamasına mimarlar tepki gösterdi. Projenin mimarı Mert Uslu, “Proje müelliflerine yer bulunamamasını anlamlandıramadık” dedi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi ise, “Mimarın adı olmalıdır” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Başka bir tarım mümkün” sloganı kapsamında çalışmalarını yürüttüğü Çiğli Sasalı’da faaliyete geçen “İzmir Tarımını Geliştirme Merkezi” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açılmıştı. Açılışa, projenin mimari müellifi olan Mert Uslu Mimarlık Şirketi’nin alınmadığı, siyasi ortamın kalabalık olması nedeniyle girişlerine izin verilmediği belirlendi.

Duruma tepki gösteren Mert Uslu Mimarlık yazılı bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Açıklamada, “İzmir Tarımını Geliştirme Merkezi (Sasalı Biolab) Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıldı.  Bu işe emek veren proje müellifleri olarak açılışa çok sevgili kontrolörümüz tarafından davet edildik. Fakat açılışa bir saat kala siyasi ortamın kalabalıklığı gerekçesiyle, belediye personeli olmadığımız için içeriye alınamayacağımızı öğrendik.  Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta, proje müelliflerine yer bulunamamasını anlamlandıramadık. Bu üzücü durumu tüm kamuoyuyla paylaşmak istedik.  Tasarım kenti İzmir temasının vurgulandığı bir ortamda tasarımcılara yer bulamamak fazlasıyla ironik bir durum olmuştur.  Umutla baktığımız muhalefet partisinin, mimarına ve mühendisine değer vermeyen bir anlayışta olduğunu görmek bizi fazlasıyla üzmüştür. Biz yine de gururluyuz. Çok emek verdiğimiz Sasalı Biolab umuyoruz ki İzmir tarımına katkı koyar” ifadelerine yer verildi.

MİMARLAR ODASI DESTEK VERDİ
Projenin mimarı Mert Uslu’nun tepkisine Mimarlar Odası İzmir Şubesi de destek verdi.  Proje görselinin paylaşıldığı açıklamada, “Bu yapıda teknolojik ve ekonomik çözümleri size öneren bir mimardır. Mimarın adı olmalıdır” denildi.