GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Eylül 2022 Cumartesi 20:53

Abdurrahman Uzun, 9 Eylül'ü hedef aldı: Kurtuluş uyduruyorlar

Kendini ‘siyaset uzmanı’ olarak tanımlayan Abdurrahman Uzun, İzmir’in işgalden kurtulduğu gün olan 9 Eylül’ü hedef alarak "Kurtuluş uyduruyorlar" dedi.

“Açın kombileri, yaz ayı da olsa sonuna kadar yakın kombileri” sözleriyle bir dönem ünlü olan Abdurrahman Uzun, İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ü hedef aldı.

Uzun, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde düşmanın Büyük Taaruz ile Türk topraklarından atıldığı ve İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül için, “İzmir’in kurtuluşu neden benim bu kadar gündemime oturuyor. Bir Yozgatlı bir Diyarbakırlı için neden önemli? Yani birileri bir taraflarından yeni bir milat yeni bir kahramanlık destanı mı oluşturmaya çalışıyor” dedi.

Uzun şunları söyledi: 

“9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu genelde İzmirliler için hani yerel anlamda kutlanacak bir programdır. İşte Trabzon’un kurtuluşu, Artvin’in kurtuluşu günlerinde böyle lokal kutlamalar yapılır. Ama İzmir’in kurtuluşuyla ilgili birileri farklı bir milat oluşturmaya çalışıyor. İşte diyorlar, ‘İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı. Aslında bu bir kuruluş ve kurtuluş günüdür. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aydınlık yarınlara adım attığı ilk gündür…’ Aga hayırdır ya. Ben İzmirli değilim, İzmir’in kurtuluşu neden benim bu kadar gündemime oturuyor. 29 Ekim olsa dersin ki ‘Bu Cumhuriyetin ilanıdır.’ Bunu yekun anlamda 81 ili ve yurtdışında da olsa bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını alakadar eden bir konudur. 19 Mayıs olsa, 23 Nisan olsa, 30 Ağustos Zafer Bayramı olsa… Bunların hepsi bu milletin yekun olarak birliktte bir anlam yüklediği tarihlerdir. 9 Eylül niye bir Konyalı için önemli olsun. 29 Ekim elimizden çıktı, 30 Ağustos’ta elimizden çıktı. Hani istediğiniz manevraları yapamıyorsunuz. Bu sefer k.çlarından yeni bir kurtuluş günü tarihi oluşturmaya çalışıyorlar."