GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ekim 2022 Cuma 20:02

ASKİ’den ‘suda kirlilik’ iddiasına yanıt!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi, Germencik’in Tekin köyünde içme suyu olarak kullanılan artezyen sularında kirlilik olduğu iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

EGEDESONSÖZ- Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi, Germencik’in Tekin köyünde artezyen sularda meydana geldiği iddia edilen kirlilik iddialarına yönelik haberler hakkında açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada “belirtilen mahalleye ait içme suyunda kirlilik sorunu bulunmamaktadır. Germencik ilçemize ve Tekin Mahallesine verilen şebeke sularından düzenli olarak numune alınmaktadır. Alınan numuneler Türkak’tan akredite olmuş laboratuvarlarımız da incelenmektedir. Bu numuneler aynı zamanda Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı laboratuvarları tarafından analiz edilmektedir. İlgili analizler sonucunda sularımızın İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne uygun olduğu anlaşılmıştır. Tekin Mahallesine verilen sularımızda herhangi bir sağlığa aykırı durum bulunmamaktadır” denildi.