GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Nisan 2016 Cumartesi 10:22

AKS’den Türkiye’de bir ilk!

İzmir’in 20 yıllık güvenlik şirketi AKS Güvenlik Sistemleri, tamamen kamera sistemine dayanan yeni güvenlik sistemini 2017’de hayata geçiriyor.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’de güvenlik ekipmanları alanında yaptığı atılımlarla adından söz ettiren AKS Elektronik Güvenlik Sistemleri Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla teknolojisini geliştirerek 1992’den günümüze kadar çalışmalarına devam eden firma, ev ve iş yeri güvenliğinde 24 saat canlı takibi esas alan üst düzey güvenlik sistemini 2017’de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Firmanın Güvenlik Merkezi Müdürü Behzat Sarsıer, Egedesonsöz’e çalışmalar ve yol haritası hakkında bilgi verdi.

20 YILLIK DENEYİM
20 yılı aşkın süredir İstanbul ve Ege Bölgesi’nin tamamında hizmet veren AKS Güvenlik adına konuşan Sarsıer, “Güvenlik Sistemlerinde en önemli öğe kullanılan malzeme kalitesidir. Bu nedenle tüm malzemeleri titizlikle seçerek, en kaliteli malzemeyi en uygun fiyatlarda vermeye çalışıyoruz. Amacımız sorunsuz sistemler kurarak satış sonrası hizmet giderlerimizi minimum seviyelere çekerek hizmete devam etmektir. Geçtiğimiz 19 Yılda, kurmuş olduğumuz 6 binin üzerinde sistem bunun en güzel kanıtı olmuştur” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK
Harekete duyarlı hırsız sistemleri,  yangın algılama ve alarm sistemleri, güvenlik kamera izleme sistemleri, geçiş kontrol sistemleri,  görüntü interkom sistemleri akıllı ev ve bina otomasyon sistemleri gibi çok sayıda alanda faaliyet gösteren firma yeni geliştirdiği Kamera İzleme Merkezi (KİM) ile Türkiye’de bir ilke imza atacağını söyleyen projenin mimarlarından Sarsıer, sistemin şu an test aşamasında olduğunu, 2017 yılında hizmete gireceğini ifade etti.

24 SAAT CANLI İZLEME
Yeni geliştirilen sistemde küçük ölçekli iş yerlerinden, dev fabrikalara kadar insan faktörünü katmadan üst düzey koruma imkanının kolaylıkla sağlanabileceğini söyleyen Sarsıer, “İş yerleri ve evlerin kamera ile izlenmesini isteyen kişiler bizlere başvuru yapıyor.  Biz istenilen yere tam teşekküllü bir kamera sistemi kuruyoruz.  Kapalı mekan içerisinde her hangi bir tehlike anında, hırsızlıkta, yangın olayında hemen müdahale etme imkanımız oluyor. Görüntüler, buradaki merkezimizde 24 saat boyunca takip ediliyor.  Yaşanan olaya göre yetkili firmalara haber gönderiyoruz” şeklinde konuştu. 

İNSAN FAKTÖRÜ ORTADAN KALKIYOR
İş yerleri için avantajlı imkanları sunduğunu söyleyen Sarsıer, “Bu sistem insan faktörünü ortadan kaldırıyor.  Fabrikalarda gece güvenlikçileri yerine izleme sistemi kuruduğunuz zaman yangından hırsızlığa kadar her türlü hassasiyette anında müdahale imkanı sunuyor. Her hangi bir harekette merkezimize gelen sinyaller algılanarak en uygun yere iletiliyor. Aynı işlemi evlerde de gerçekleştiriyoruz. İnsanlar evlerini emanet etmeye korkuyorlar. Bu sistem hepsinin önüne geçiyor. Gelen görüntüler merkezimizde izlenerek ilgili kuruma en doğru bilgiyi veriyor. Böylece  kurumlarımızı da yanlış ihbarlarla meşgul etmiyoruz” diye konuştu.