GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Haziran 2016 Salı 06:54

AK Partili vekiler Menderes'in iftar sofrasında buluştu

Menderes Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftar sofralarının ilki AK Parti Milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti.

11 ayın sultanı Ramazan nedeniyle Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinde 1 ay sürecek iftar sofralarının ilki düzenlendi. Gönül sofrasında oruçlar açıldı, dualar edildi. Bin 500 kişinin bir araya geldiği iftara AK Partili vekiller de katıldı.

Bir ve beraber

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun ev sahipliğindeki buluşmaya, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli ve M. Atilla Kaya’nın yanı sıra AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, çeşitli kurum ve kuruluşların il müdürleri, İlçe Kaymakamı A. Ufuk Hasçakal, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre ve ilçe teşkilatı, belediye meclis üyeleri ile ilçe protokolü ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Yemekler Başkan Soylu’dan

İlk iftarda yemekler de Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu tarafından dağıtıldı. Vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Soylu, yemek için sıraya giren vatandaşlara kendi elleriyle yemeklerden ikram etti. Başkan Soylu’nun yanı sıra AK Partili milletvekilleri de vatandaşlara yemek ikramında bulundu.

Ramazan’ın ruhu yaşanıyor

Açılan oruçların, edilen duaların ardından vatandaşlara seslenen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Göreve geldiğimizde başlattığımız iftar sofralarımızı Allah’ın izniyle bu yıl da gerçekleştiriyoruz. Bu sofralar ile birlik ve beraberliğimiz daim oluyor. Ramazan’ın coşkusunu en güzel şekilde yaşıyoruz. 1 ay boyunca ilçe merkezimizde ve farklı mahallelerimizde iftar sofralarımızı kurarak vatandaşlarımızla Ramazan’ın ruhunu en güzel şekilde yaşayacağız” dedi. Menderes Kaymakamı A. Ufuk Hasçakal da, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin kurulan iftar sofralarında yaşandığını belirterek, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve belediye çalışanlarına etkinlik için teşekkür etti.

Birliğimiz daim olsun

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya ise, “ Ramazan ayının ilk iftarını Menderes'te, belediyemiz tarafından kurulan gönül sofrasında vatandaşlarımızla birlikte yaptık. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul ve makbul eylesin. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.  Allah seneye de kavuşmayı nasip etsin” diye konuştu.

Ramazan Şenlikleri

Konuşmaların ardından Menderes Belediyesi Kültür Merkezi ve Amfi Tiyatro’da Ramazan Şenlikleri düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen şenliğin ilk gününde tasavvuf müziği, semazen gösterileri ve Hacivat ve Karagöz orta oyunu vatandaşlara sunuldu.