GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Ocak 2017 Cumartesi 22:09

AK Partili üye Büyükşehir'e kızdı, TCDD çıktı!

Menderes Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Levent Mutlu ilçede TCDD tarafından yapılan demiryolu alt geçidinin su altında kalmış görüntüsünü paylaştı ve “Ey Büyükşehir Belediyesi tarlalarımıza geçemiyoruz” dedi. Büyükşehir Raylı Sistemler Daire Başkanı Mehmet Ergenekon'dan anında yanıt geldi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde bir yıl önce Tekeli’de yapılan İZBAN ve TCDD trenlerinin kullandığı tren yolunda karayolu alt geçidini aşırı yağışlar nedeniyle su bastı. Su giderleri ve tahliye kanallarının bulunmadığı geçitten tarla ve farklı köylere gidenler mağdur oldu. Su doğal yollardan çekilemeyince ulaşım da tıkandı.

Su dolu alt geçidin fotoğrafını paylaşarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan AK Partili Meclis Üyesi Levent Mutlu, “Ey Büyükşehir Belediyesi,  Tekelide 1 haftadır tarlamıza geçemiyoruz.  İki metre su dolmuş yaptığınız alt geçide. Yazık milletin parasına. Birisinin boğulması mı lazım gelip düzeltmeniz için” yazdı. AK Partili Mutlu’nun fotoğrafını paylaştığı geçidin TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığı öğrenildi.

JET YANIT

Mutlu’ya yanıt İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyo ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Mehmet Ergenekon’dan geldi. Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZBETON ve Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde yol, bakım ve alt yapı şube müdürlükleri görevlerinde bulunan Ergenekon,  projenin TCDD tarafından yapıldığını, Büyükşehir ile alakası olmadığını yazdı. Konuyla ilgili de TCDD’ye bilgi verildiğini söyledi.

AK Partili Mutlu’nun TCDD tarafından yapılan geçitte bu kez su gideri ve tahliye sorunu olduğunu belirtmesi üzerine Ergenekon, “Siz isterseniz TCDD ile görüşün. Eksik  bilgi ile kesin yargı iyi bir şey değil” ifadelerini kullandı.