GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mayıs 2024 Pazar 16:38

AK Partili isim duyurdu... Ziyaret için tarih açıklandı!

AK Partili Abdullah Güler, Erdoğan'ın CHP'yi haziranın ilk haftasında ziyaret edebileceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kanal 7'nin konuğu olan Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yapacağı ziyaretle ziyaretin haziran ayında olmasını beklediğini belirtti.

İYİ İLİŞKİLERİN DEVAMI BEKLENİYOR
İki parti arasındaki temasları olumlu bulan Güler, "Meclis'te diğer siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Bu diyaloğun topluma yansıması büyük önem taşıyor. Gelecek dönemde de bu iletişim ortamının süreceğine inanıyorum. Dünya genelinde birçok yerde çatışmalar sürerken, ülkemizde birlik ve beraberliği sağlamamız, sorunları çözme noktasında önemli adımlar atmamız gerekiyor" dedi.

ZİYARET TARİHİ
Erdoğan'ın CHP'ye yapacağı ziyaretin tarihine ilişkin konuşan Güler, "31 Mayıs - 2 Haziran arasında bir kampımız var. Muhtemelen bu kampın ardından ziyaret gerçekleştirilecektir. Cumhurbaşkanımızın yoğun programına göre bir tarih belirlenecektir. Tahminen Haziran'ın ilk haftalarında olabilir" ifadelerini kullandı.

KOLTUK DÜZENİ BELİRLENDİ
Erdoğan'ın ziyareti sırasında, önceki görüşmede yaşanan 'boş koltuk' sorununun tekrarlanmaması için Özel'in makam odasının kullanılacağı, liderlerin tek kişilik koltuklarda, diğer katılımcıların ise kanepelerde oturacağı bir düzenleme yapılacağı öğrenildi.

UZUN ARA SONRASI İLK GÖRÜŞME
Erdoğan ve Özel, 2 Mayıs'ta bir araya gelmişti.

Bu görüşmeyle AK Parti Genel Başkanı ile CHP Genel Başkanı arasında 8 yıl aradan sonra yapılan ilk bir araya gelişi olmuştu.

Bu görüşmeye, CHP'den İstanbul Milletvekili Namık Tan ve AK Parti'den Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da katılmıştı. Toplantı 1 saat 35 dakika sürmüş, ancak sonrasında herhangi bir ortak açıklama yapılmamıştı. (Gerçek Gündem)