GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Kasım 2019 Perşembe 17:01

AK Partili belediye kayyumla yönetilen şirketin davasından çekildi!

Bergama Belediyesi, Kapıkaya Mahallesi’nde kurulmak istenen altın madenine karşı yürütülen davadan çekildi. Avukat Cangı, “Bergama Belediyesi’nin çekildiği dosyalara Büyükşehir Belediyesi müdahil olursa boşluk fazlasıyla dolar. Siyasi olarak da önemli bir adım olur. Bu anlamda ben Sayın Tunç Soyer’e çağrıda bulunuyorum. Bergama Belediyesi’nin vazgeçtiği davalara Büyükşehir Belediyesi’nin müdahil olması yönünde karar almalarını öneriyorum” dedi. Altın madenini kurmayı amaçlayan şirket kayyuma devredilmişti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bergama’nın Kapıkaya Mahallesi’nde kurulmak istenen altın madenine karşı yürütülen davanın duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı. 31 Mart öncesinde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mehmet Gönenç’in başkanlık koltuğunda bulunduğu Bergama Belediyesi AK Partili Başkan Hakan Koştu döneminde davadan çekildi. Altın madenini kurmayı amaçlayan şirket kayyuma devredilmişti. Belediyenin ayrıca diğer 3 davadan da çekildiği aktarıldı.

BAŞKAN SOYER’E ÇAĞRI: BERGAMA BELEDİYESİ DAVADAN ÇEKİLDİYSE BÜYÜKŞEHİR MÜDAHİL OLSUN
Çevreci Avukat Arif Ali Cangı, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’e de çağrı yaptı. Cangı, “Kapıkaya davası ve diğer davalardan belediye çekildi. Bergama Belediyesi siyasi iktidarın tarafına geçince, siyasi iktidarın tercihleri doğrultusunda hareket etti. Önceki Başkan Mehmet Gönenç’in müdahil olduğu davadan çekildiler. Bu aslında belediye kanunun gereğince görevi ihmal oluşturuyor. O işletmelerin hepsi yöre insanların sağlığı için olumsuz etkileyen işletmeler. Zaten belediyenin davacı olmasının sebebi buydu. Şimdiki belediye başkanı siyasi saiklerle bundan çekilmiş durumda.  Belediye olarak yapılmaması gereken en kötü şeyi yapmış durumda. Ama belediyenin olmaması bu davaların takip edilmeyeceği anlamına gelmez. Sonuçta EGEÇEP de yurttaşlar da davacı. Yalnız bırakılmaz. Bu dava yürütülür. Benim bir önerim olacak. Mademki Bergama Belediyesi AKP’ye geçince davalardan çekilindi, o boşluk başka türlü doldurulabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu davaların hepsinde müdahil olabilir. Hepsi Büyükşehir’i ilgilendiren davalar. Bergama Belediyesi’nin çekildiği dosyalara Büyükşehir Belediyesi müdahil olursa boşluk fazlasıyla dolar. Siyasi olarak da önemli bir adım olur. Bu anlamda ben Sayın Tunç Soyer’e çağrıda bulunuyorum. Bergama Belediyesi’nin vazgeçtiği davalara Büyükşehir Belediyesi’nin müdahil olması yönünde karar almalarını öneriyorum” dedi.

Duruşmayı izleyen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, “Bergama Belediye başkanı bu dilekçeyi vererek, ‘ben Bergama halkının içme suyu kaynaklarını korumayacağım’ şeklinde açıkça beyanda bulunmuştur” diye konuştu.