GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Ocak 2016 Cuma 10:16

AK Partili Sürekli: Size bu vatanı böldürtmeyeceğiz

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, TBMM’deki konuşmasında “Aziz milletimiz adına, milletimizin kürsüsünden tüm iyi niyetlerimize rağmen hain emellerinden vazgeçmeyen terör örgütlerine, uzantılarına, sevicilerine, şirin gösterenlere haykırıyorum. Size bu vatanı böldürtmeyeceğiz ”dedi.

İZMİR -  “Bu gazi meclis en zor anlarında bile türkü, kürdü, lazı, çerkezi kısaca bizi millet yapan tüm unsurların temsilcileri ile tek yürek halinde mücadele etmeyi bilmiş, böylelikle birlik ve beraberlik içinde, imkânsız denilenleri başarmıştır.  Bugünde buradaki her bir arkadaşımızın bu amaçla, bu uğurda, bu bilinçle hareket etmesi gerekmektedir” diyen Sürekli, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Yıllardır vatandaşlarımızı canlarıyla, evlatlarıyla korkutarak, masum sivilleri hain amaçlarına alet etmeye çalışanlar, bu sefer alçaklıkta daha da ileri giderek onları direk ateşin içine çekmeye çalışmaktadırlar. Ama unuttukları bir şey var ki oda artık vatandaşlarımız, devletimizin şefkatli yüzüyle, huzur ve barış iklimiyle tanışmış, terör örgütünün düşen maskesiyle onun karanlık yüzüyle karşı karşıya kalmıştır. Bugün güneydoğuda güvenlik güçlerimizin cesaretle, kahramanca, fedakârca ve bir o kadar sivil vatandaşlarımızın can güvenliğini ve huzurunu gözeterek yürütmüş olduğu operasyonlarla terör örgütü hallaç pamuğu gibi atılmakta, terör örgütünün her türlü baskısına rağmen, bölge halkımızın da desteğiyle, operasyonlar başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Bunun yanında terör örgütünün vesayetinden kurtulamayan siyasetçiler ise belki de dünyada hiçbir devletin bu kadar hassas bir şekilde yürütemeyeceği operasyonlara gölge düşürmeyi ve algı operasyonları ile terör örgütünü şirin göstermeyi kendilerine amaç edinmişlerdir. Kendi topraklarındaki teröristlerle mücadele etmesi ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlaması asli görevi olan devletimizi ve güvenlik güçlerimizi her platformda her fırsatta suçlamaktadırlar”

Sürekli, Sur’da, Cizre’de, Silopi’de, Nusaybin’de terörle mücadele kapsamında yaşanan çatışmalar dolayısıyla vatandaşların yaşamış olduğu sıkıntıların kendilerini gerçekten üzdüğünü ifade ederek, “Biz gerçekten mağdur olan halkımız için üzülüyoruz. Oradaki vatandaşlarımızı ateşin içine çekip daha sonrada operasyonlar dursun vatandaşlarımız mağdur oluyor demek ne kadar samimidir takdirini aziz milletimize bırakıyorum ”dedi.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Sürekli, Türkiye’nin ateş çemberi içine alınmak istendiğini ve ülkemizin birlik ve beraberliğini dinamitlemek için büyük bir uğraş verildiğini ifade ederek  “Bu eşsiz vatanımızın kıymetini bileceğiz, Kıymetini bilmeyen art niyetlilere ise hem devletimizin bekası, hem de aziz milletimizin yüksek menfaatleri için haddini bildireceğiz. Devletimizin vatandaşlarımıza şefkatli, yumuşak yüzünü her zaman gösterecektir. Ancak mevcudiyetine kast edenleri demir yumruğu ile ezecektir ”dedi.