GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Kasım 2023 Salı 11:51

AK Partili Saygılı analiz sonuçlarını duyurdu: Son 20 yılın en kirli körfezi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İzmir Körfezi'nin analizlerinin negatif çıktığını söyledi. AK Partili Saygılı, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nin tetkik sonuçları, CHP'li Soyer'in açıklamalarını da yüzme gösterisini de yalanlayan nitelikte! Dış körfez - iç körfez farkını 4,5 yılda öğrenebilen Soyer; İzmirlileri de bundan bihaber sanıyor olmalı" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İzmir Körfezi ile ilgili yaptığı tetkiler sonucunda son 20 yılın en yoğun kirliliğinin yaşandığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in körfezin temizlendiğine dair açıklamalarına değinen AK Partili Saygılı, "Kendisini bir kez daha Konak, Alsancak, Bayraklı ya da Çiğli'den denize girmeye davet ediyoruz. Hiç kaygılanmasınlar; bir ambulans ve sağlık ekibi mutlaka orada olacaktır" dedi. 

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulunan Saygılı şu ifadeleri kullandı:

"Körfez PR'larını bilim çökertti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nin tetkik sonuçları, CHP'li Soyer'in açıklamalarını da yüzme gösterisini de yalanlayan nitelikte! Dış körfez - iç körfez farkını 4,5 yılda öğrenebilen Soyer; İzmirlileri de bundan bihaber sanıyor olmalı. 

Kendisini bir kez daha Konak, Alsancak, Bayraklı ya da Çiğli'den denize girmeye davet ediyoruz. Hiç kaygılanmasınlar; bir ambulans ve sağlık ekibi mutlaka orada olacaktır"

İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın raporu: