GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mayıs 2023 Pazartesi 13:58

AK Partili Saygılı: 3 yaşındaki çocuğun çıplak kadın heykeli görmesinin ne faydası var?

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olarak sarf ettikleri “heykel belediyeciliği” eleştirisine açıklık getirdi. Heykellere karşı olmadıklarını söyleyen Saygılı, çıplak bir heykelin kendisini rahatsız edip etmeyeceği konusunda gelen soruya verdiği yanıtta “Ülkemizin gelenekleri, kadim medeniyetlerin kökleri, inançları gereği, çarpık bir şey... Avrupa’da bile gösterilmeyen, yapılmayan, sadece müzelere konulan heykeller bunlar… 3 yaşındaki çocuğun çıplak kadın heykeli görmesinin ne faydası var bize?” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Başkan Saygılı, AK Parti’ye yönelik olarak dile getirilen “yaşam tarzına müdahale” eleştirilerine yanıt verdi. Sanatsal tüm çalışmaları desteklediklerini kaydeden Saygılı ayrıca Karşıyaka-Bostanlı’da yapımı yarıda kalan Opera Binası ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

BİZİ İZMİRLİ’YE YANLIŞ ANLATIYORLAR
AK Parti iktidarları döneminde hiçbir vatandaşın yaşam tarzına müdahale edilmediğini kaydeden Başkan Saygılı, CHP’nin kin ve öfke ile toplumu ayrıştırdığını belirtti. Alkol kullanmadığını ve içki içilen bir mekanın kendisi için rahatsızlık oluşturmadığını kaydeden Saygılı, “İstanbul’da ve Ankara’da ve birçok belediyede hizmet verdik. AK Belediyecilik anlayışı, belediyecilik misyonu ve vizyonumuz, sayın cumhurbaşkanımızın söylem ve eylemlerinin birbirine paralel gitmiştir. İstanbul Büyükşehir’de Refah Partisi’nden itibaren bakarsan 20 küsur yıl AK Parti düşüncesi ile belediyecilik yürütüldü. Bu yıllarda herhangi bir gece kulübüne, bir başkasının özgürlüğüne karışmayacak biçimde yaşam tarzına en ufak müdahale gösterir misiniz? Ankara’da eğlence merkezleri var, kime karışılıyor? İzmir beni tanır. Sanayi, ticaret çevresi beni tanır. Bir insanın yaşam tarzından bize ne? Onun rahat içmesini sağlamak, o özgürlüğü korumak görevimiz... İçki içilen bir ortam beni neden rahatsız etsin? Ben alkol kullanmıyorum. Hayatım boyunca kullanmadım, tercihim bu… Kullanmasına karışamam, aklımın ucundan geçiremem. Demokrasiyi kendi dünyasında hazmetmiş bir partiden bahsediyoruz. Bizi İzmirli’ye yanlış anlatıyorlar. Nefret söylemleri ile sayın cumhurbaşkanımıza ve partimize böyle yaklaşım koymak abesle iştigaldir” dedi.

KORDON’U NEDEN KAPATALIM, DERNEK BAŞKANI VEKİL ADAYIMIZ!
AK Parti’nin yerel yönetimi alması durumunda eski özgürlük ortamı olmayacağı ve hatta Kordonboyu’nun kapatılacağına yönelik iddialara sert yanıt veren Saygılı, “Kordon boyu kapatılacak denmiş. Ne demek kapatılacak. Daha fazla müşteri bulabilmesi için her türlü çalışmayı ve projelendirmeyi yapmak belediyecilik anlayışımızda var. Kordon İş Adamları Derneği Başkanı milletvekili adayımız. Kendi içlerinden çıkan Ömür Şanlı kardeşimiz çalışmamız içerisinde… AK Parti ile Kordon’un barışıklığını vatandaşlar bizzat gördüler. Ben ayrıca bir iş insanı olarak dışarıdan gelen misafirlerimi Kordon’da ağırlıyorum. Yandaki masadan rahatsız niye olayım? Böyle güzel bir şehrin nefret söylemleri ile ayrıştırılmaya çalışması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

ÇİÇEKLE BÖCEKLE, TARKAN KONSERİNDE ABDÜLHAMİT GEÇMİŞİNE KÜFÜR ETMEKLE BU İŞ OLMAZ
AK Parti’nin hiçbir zaman sanatsal çalışmalara karşı olmadığını kaydeden AK Partili Saygılı, heykele karşı olmadıklarını ancak belediyeciliği heykel yapmaya bağlayan zihniyete karşı olduklarını kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “bir şey değişecek, her şeydeğişecek” sloganı üzerinden yüklenen Saygılı, “Bir şey yapsın, her şeyin değişmesini beraber izleyelim. Çiçekle böcekle, Tarkan konserinde Abdülhamit geçmişine küfür etmekle bu iş olmaz. Bunların nefret söyleminde olmadığımızdan büyütmeye çalışmıyoruz. 1908’de tahtan indirilmiş Abdülhamit’le mücadele edeceğine şehrin atık, kanalizasyon, koku problemini çözmeye çalış. Kentsel dönüşümle uğraş” değerlendirmesini yaptı.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÇIPLAK KADIN HEYKELİNİ GÖRMESİNİN NE FAYDASI VAR BİZE?
“Heykelin dış görünüşü veya çıplak heykeller sizi rahatsız eder mi?” sorusuna yanıt veren Başkan Saygılı, “Sanatsal çalışmalar, gençlerin atölye kurması, her türlü inovatif çalışmaları destekliyoruz. AK Parti’nin yanlış anlaşılmasından çok mustaribiz. Ülkemizin gelenekleri, kadim medeniyetlerin kökleri, inançları gereği, çarpık bir şey... Avrupa’da bile gösterilmeyen, yapılmayan, sadece müzelere konulan heykeller bunlar… 3 yaşındaki çocuğun çıplak kadın heykelini görmesinin ne faydası var bize? Bu ayrı bir şey” ifadelerini kullandı.

OPERA BİNASI ÇIKIŞI
Karşıyaka-Bostanlı’da yapımı yarıda kalan Opera Binası ile ilgili değerlendirme yapan Saygılı şunları söyledi:

“Beceremediler ve en sonunda inşaatı yapan firmanın sözleşmesi feshedildi. Ben eşimi alıp opera binasında gidip Mozart dinlemek istemez miyim? Ben Ukrayna’da, Rusya’da Çek Cumhuriyeti’nde, Almanya’da operalara gittim. Uluslar arası anlamda ticaretle uğraşıyorum. 50 ülkeye gitmişim ve 400 kere yurtdışına çıkmışım. Gitmediğim millet, dokunmadığım halk kalmamış. Sayın cumhurbaşkanımızın dünya ile entegre olduğu bakış açısı ile yapmak istediği güzellikleri ile belediye başkanı adaylarımız ile kocaman bir yüzyılı kuracağız. Bunlara akılları yetmez. İzmir’i uçuracağız. Sadece binanın yüzde 30’u yapıldı. İhale verilen rakam 400 milyon. 400 milyon TL’ye verilen rakamı yapmadılar. Bu rakam tamamen iptal oldu ve 1,5 milyar dolar ile ihale yapma rakamı çıkmayacak. Bu çalışma kimin cebinden çıkacak, İzmirlinin. Bir opera binasını sanatsal anlamda yapmayı beceremeyen yerel yönetimin kalkıp İzmir’i biz kurtaracağız söylemleri ile hareket etmesini kınıyorum ve üzülüyorum.”