GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Nisan 2023 Pazartesi 15:07

AK Partili Kaya iddialı konuştu: İzmir’de CHP’den daha fazla vekil çıkaracağız!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’yi İzmir milletvekili aday listeleri üzerinden eleştirdi. Kaya, listelere vatandaşlardan ciddi bir tepki olduğunu belirterek “İddia ediyorum İzmir’de CHP’den daha fazla vekil çıkaracağız. Geziyoruz, alanda görüyoruz. İzmirli bunlardan bıkmış durumda… Yerel manada 0 hizmet… Ama en önemli tepki partinin HDP’nin kontrolüne girmiş olması… Atatürk’le problemli isimleri liste başlarına, TSK ile karşı karşıya gelen problemli insanların yer aldığı bir noktaya gidilmiş" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

CHP’yi ve yerel yönetimi hedef alan Kaya, programın gündeminde ise milletvekili aday listeleri konusunda da çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

KILIÇDAROĞLU, SON 5 YILDA TAMAMEN BOŞ GELDİ İZMİR’E…
Erdoğan’ın 29 Nisan’daki İzmir programı ile ilgili konuşan Kaya, “Kılıçdaroğlu gibi boş gelmiyor Sayın Erdoğan… Kılıçdaroğlu, son 5 yılda tamamen boş geldi İzmir’e… Çünkü Soyer’in başlayıp bitirdiği bir iş yok. Ne acı ki cumhurbaşkanlığına aday olmuş ama bir tesis açılışına getiremediler. Gelse de İzmir’e boş boş sözler söyleyecek. İzmir icraat, eser istiyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ise eserlerini açıyor. Bizim yaptıklarımızın yüzde 1’ini bu kadar kaynağı olmasına rağmen İBB gerçekleştiremedi. İzmir gibi yöneteceğim diyor Kılıçdaroğlu... Gez, toz, eğlen belediyenin başkanı tavrı. Galiba onun gibi yönetecek. Aslında gerçekliğini ortaya koymuş oluyor. Bir tane eser açmaz mı insan? Çiğli Tramvayı durdu, eline yüzüne bulaştırdı. Maalesef beceriksiz… İzmir’de bir eziyete dönüşmüş yerel yönetim var. Eser üretemiyorlar, kaynak veriyorsun, çarçur ediyorlar. CHP Genel Başkanı, İzmir milletvekili ama 4,5-5 yıldır İzmir’e hep uzak durdu belki de bu yüzden… Bir de ne zaman gelse vatandaşın protestosu ile karşılaştı. Şehirde de huzursuzluk oldu. Cumhurbaşkanımız her geldiğinde güzel projelerimiz hayata geçiyor. İktisat Kongresi binası da açılacak. Bilişim Vadisi Urla’da hayata geçecek. İzmir’e bir silikon vadisi haline getirecek, gençliğin önünü açacak bir proje... Şehir merkezine de bir benzerini yapacağız. O sürpriz şimdilik kalsın bakanımız geldiğinde ifade eder. Kent merkezinde bir projenin başlangıcı gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

İZMİR’DE CHP’DEN DAHA FAZLA OY ÇIKARACAĞIZ
CHP’nin İzmir milletvekili listelerine de değinen Kaya, AK Parti’nin İzmir’de CHP’den daha fazla vekil çıkaracağını da söyledi. Kaya açıklamasında “Listede Atatürkçü Bayır, Sertel yok. En başa Taraf’ta yazarlık yapmış, Atatürk’le problemi olan isimleri liste başı yapıyorlar. Ortalara bakıyoruz kahraman ordumuzla meselesi olanları koyuyorlar. İzmir çantada keklik anlayışının geldiği nokta İzmir’in hassasiyetlerinden uzak HDP çizgisine uygun Büyükşehir adayı getirmek, Kaftancıoğlu çizgisi ile kenti kuşatmak ve birinci sıraya bu tip isimlerle Atatürk’le, asker ile sorunlu isimleri listeye aldılar. Kimi koyarsak koyalım alıyoruz diyorlar. İddia ediyorum İzmir’de CHP’den daha fazla vekil çıkaracağız. Geziyoruz, alanda görüyoruz. İzmirli bunlardan bıkmış durumda… Yerel manada 0 hizmet… Ama en önemli tepki partinin HDP’nin kontrolüne girmiş olması… Atatürk’le problemli isimleri liste başlarına, TSK ile karşı karşıya gelen problemli insanların yer aldığı bir noktaya gidilmiş. İzmirli bu noktada 14 Mayıs’ta İzmir’de hem sayın Kılıçdaroğlu’na hem de CHP’ye tokat gibi bir yanıt vermiş olacak” şeklinde konuştu.

SOYER ŞEHİR MERKEZİNDE GEZEMEZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in vatandaşın için çıkamayacağını söyleyen Kaya, “Onun halkın içinde gezdiğini görmedim, gezse tepki ile karşılaşır. Altyapı, trafik, ulaşım A’dan Z’ye o kadar problem var ki İzmir insanı onu sokakta yürütmez. Forbes Caddesi’ne geçenlerde uğradım, hadi gitsin oraya… Burası tarihi kimliğinden koparılıp bu hale nasıl getirilebilir? Gitsin oradaki hemşehrilerimizin tepkisine baksın. Kendisi gidemiyorsa başkası gitsin. Dernek başkanı CHP’li… Belediye başkanı konuşsun. Soyer şehir merkezinde gezemez. Dans etmekle bu iş olmuyor. Sen bir vatandaşın arasına gir. Yolları asfaltlayamamışsın bu kadar kaynakla... Trafiğin durumu ortada… Buca’da bir dikili ağacı mı var? Bir tane yaptıkları eser yok. Milyarlarca kaynak kullanıyorsunuz ve bu bütçe ile başlayan bir tane eser yok. Tamamen beceriksizlik ve eziyet… Bizim gördüğümüz noktalarda genel seçimdeyiz ama vatandaş yerel tepki veriyor. CHP’li yerel yönetim CHP’li siyasetçileri sokağa çıkaramaz duruma getirdi. Toplu toplantılar yapıyorlar görüyorsunuz işte… Görünen tablo İzmirlinin yerel yönetimlerden ızdırap duyduğunu görüyorum. Bir tweet atsın ya da Instagram paylaşımı yapsın. Yorumların altına baksın yeter. Danışmanları hızla silmeye çalışıyor. CHP zihniyetinden mustarip insanların yorumlarını silmek için uğraşıyorlar. Personel yetmez. Neredeyse orada çalışan tüm işçi kardeşlerimizi görevlendirse CHP’ye olan tepkiyi silmeye vakti olmaz” ifadelerini kullandı.

SOYER’İN 5 YILDA AÇACAĞI TEK YER BAYINDIR’DAKİ TESİS OLABİLİR
Bayındır ilçesinde Başkan Soyer ile karşılayan AK Parti’nin Bayındır Belediye Meclis Üyesi Ali Haldun Özgün’ün süt işleme tesisi ile ilgili yaptığı “biz yapamadık, siz yaptınız” sözleri ile ilgili konuşan Kaya, “Bayındır’da yapılan eserler ortada... Hükümet konağımız, hastane, okullar orada. Fakat Büyükşehir’in o tesisi hala bitmiş değil. Doğru değil meclis üyemizin yaklaşımı… Bayındır çok büyük yatırım yaptığımız yer. AK Partili belediyemiz var. Gözle görülüyor eserler. Soyer’in 5 yıllık görevde açabileceği tek yer orası gözüküyor” açıklamasını yaptı.

LİSTEDE BİZDE MEVZULAR FALAN UZUN SÜRMEZ
Partisinin İzmir milletvekili aday listeleri hakkında değerlendirme yapan Kaya, “Bu mevzular bizde uzun sürmez. 200’ün üzerinde aday adayımız vardı. Yapılan incelemelerde bu işler hassas işler. Büyük bir tecrübemiz var. Sonrasında 28 arkadaşımız tespit edilmiş oldu. Aday adaylarımızla, ilçe teşkilatlarımızla bir araya geliyor. İzmir hassasiyetini karşılayan arkadaşlarımız tamamı” şeklinde konuştu.

BAKANIMIZ MURAT BEY’DEN DAHA ÇOK GEZMİŞTİR İZMİR’İ
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun İzmir’den aday gösterilmesi ile ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın yaptığı eleştirilere yanıt veren Kaya, “Kasapoğlu’nun yapmış olduğu yatırımın yüzde 1’ini Sayın Soyer yaptı mı? Stadyumlarımız ortada… Murat Bey, Ednan Arslan ve Sevda Hanım gibi arkadaşlardan ayrılmaya başladı. İçişleri Bakanımız Süleyman Bey’le ilgili her iddiası gerçek dışı çıktı. Murat Bey siyaseti başka bir yere götürüyor. Saygı duyduğumuz bir isimdi ama CHP’de yükselebilmesi içi makas değiştirmek gerektiğini o da görüyor. Üzücü olarak karşılıyorum. Dün Göztepe Stadyumu’ndaydım. Dünyanın en güzel stadyumu… Ambiyans da çok güzeldi, maçı da kazandık, keyfimiz yerinde… Sayın bakanımızla gitmediğimiz ilçemiz, dokunmadığı yer kalmadı. Murat Bey’den daha çok gezmiştir İzmir’i. Geliş gidiş programlarına bakılırsa CHP içinde en fazla sahada isimlerinden birisidir Murat Bey ama sahada bakanımız da vakit ayırmıştır İzmir’e” açıklamasını yaptı.

CHP LİSTESİ İZMİR HASSASİYETLERİNDEN UZAK
AK Parti’ye transfer olan ve milletvekili adayı olan Mehmet Ali Çelebi’ye yönelik olarak muhalefetten gelen “seni vekil yaptırmayacağız” çıkışlarına da yanıt veren Kaya, “Kendi hallerine baksınlar. İzmir onlara tokat gibi cevap verecek. İzmirli artık iradem çantada keklik değil diyor. Atatürkçü isimleri çıkar, Atatürk karşıtlarını liste başı koy. İzmirli buna müsaade eder mi? İzmirli buna çok sert cevap verecek. CHP listesi İzmir hassasiyetlerinden uzak. Kaftancıoğlu ile Soyer listede olsa tamamlanmış olacaktı.  O yaklaşım artık CHP’nin makas değiştirdiğini gösteren bir yaklaşım… Onlar bizi bıraksın, kendilerine baksınlar. Partimize büyük emeği olan Kerem Ali Sürekli Bey de bu listeden çıkar. Kerem Ali Bey İzmir’in yetiştirdiği siyasetçilerden birisi. Rahatlıkla İzmir’i mecliste temsil edecek” dedi.

KILIÇDAROĞLU DAĞITMIŞ GEÇMİŞ VEKİLLERİ
CHP listelerindeki eski AK Partili siyasetçilerin AK Parti tabanından oy geçişine yol açmayacağını da söyleyen Kaya, “Halktan o kadar bir yaklaşım içindeler ki… Dağıtmış geçmiş vekilleri… Oradaki yaklaşım basitti Akşener’in. O masada vekil sayısını almak için yapıldı. Davutoğlu’nun bizim partimizdeyken listelerde bu kadar etkisi yoktu. Davutoğlu’nun konuşması ortada mecliste… Ölene kadar Erdoğan’ın arkasındayım dedi. İşte ortada… Böyle bir siyasi anlayışı var. Babacan’a bir iki vekil verdiler. 7’nci ortak HD zaten Kılıçdaroğlu’nu destekliyorlar zaten. Meral Hanım kumar masası dedi. Geri döndü, ayrı bir hikâye. Bu hareketten başarı çıkar mı? Milletimiz bunları görüyor” dedi.

KONTENJAN ADAYLARI İZMİRLİLER MECLİSE GÖNDERMEYECEK
Demokrat Parti’nin ittifaka oy kazandırıp kazandıramayacağı noktasında da değerlendirme yapan Kaya, “Menderes’in ruhu bugün AK Parti’dedir. Menderes’i asanlarla bir mi olunur? Mümkün mü? Ruh burada… Ötekine kâğıt üzerine bir sistem kurmuşlar. Pazarlık masasına oturmuş. İzmir’den sıra verilmiş. Giremeyecekler meclise de… İzmir iradesi çantada kekliktir, kimi koysak seçilir mantığına oy vermez İzmirli. İzmirli hemşehrilerimiz onları meclise göndermeyecek. CHP’nin gerçek yüzünü görüp siyaset yaklaşımını farklı noktaya getirdiler” şeklinde konuştu.

PKK’NIN YÖNETİCİLERİ AK PARTİ- MHP KARŞISINDA KONUMLANMA İSTİYORLAR
HDP cephesinden gelen “Abdullah Öcalan’a özgürlük verilecek” açıklamalarını yorumlayan Kaya, “PKK’nın sözde yöneticileri yapıyor bu açıklamaları… Bunların hepsi açık ortada. 3-5 oy alma mantığının geldiği sonuç ortada… PKK’nın yöneticileri AK Parti- MHP karşısında konumlanma istiyorlar. Milletimiz gözünün önünde yaşanıyor her şey… Siyasi hayatı boyunca çizgisi net olan bir liderimiz var. Diğer tarafta Kılıçdaroğlu var. Sürekli çelişen, değişik değişik ittifaklarla sadece koltukta oturma yaklaşımı var kendisinin. Milletimiz eğriyi doğruyu biliyor. Milletimizin feraseti güçlüdür. Erdoğan ilk turda İzmir’de birinci çıkacak. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun önünde birinci çıkacak. Millet bıktı bunlardan…” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM, İZMİR’DE POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAK
AK Parti Genelbaşkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın seçim sathında İzmir’de sahada yer alacağını belirten Kaya, “bugün İzmir’de vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, kanat önderlerinin katılımı ile bir iftar programı gerçekleştireceğiz. Sayın başbakanımız Türkiye’nin her yerinde görevler var. İzmir’de pozitif ayrımcılık yapacak. Sayın başkanımızın yapığı yatırımlar ortada… İzmir bu yatırımlarla farklı bir evreye geldi. Çok iyi dış ticaret ve ihracat rakamlarına ulaştı İzmir. 35 İzmir 35 Proje olarak değerlendirilen yatırımlardan 35 milyar dolarlık projeler yapıldı. İzmir- İstanbul Otoyolu olmasa, bugün yaptığımız limanlar olmasa, alt yapı gerçekleşmese ticaretin, istihdamın bu rakamlara ulaşması mümkün olmayacaktı” dedi.