GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Kasım 2023 Çarşamba 09:06

AK Partili Kaya’dan yerel seçim yorumu: CHP’de büyük oranda adaylar değişir!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’de yaşanan değişim sürecinin kentteki CHP’li yerel yönetimlerde kartların yeniden dağıtılacağını düşündüğünü söyledi. Kaya açıklamasında “Çok ciddi aday değişiklikleri olacağını düşünüyorum. İzmir’de CHP’ye karşı çok büyük tepki var. İzmirliler artık ‘Benim irademi çantada keklik görenlere sandıkta ders vereceğim’ diyorlar. İzmirli hemşerimiz yutmuyor artık. İsim değişiyor ancak sonuç değişmiyor. İzmir’in sorunları küçüleceğine her dönem büyüyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Kaya, CHP’deki kurultay süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP’DE SADECE İSİM DEĞİŞTİ
CHP Kurultayı’nda yaşanan değişim ile ilgili değerlendirme yapan Kaya,  “İzmir’de farklı bir kurultay gündemi vardı. Ankara’da farklı bir gündem vardı. İkisi arasında uçurum olması şaşırtıcıydı. İzmir’de değişim gözükmüyordu ancak Ankara’da yaptığımız konuşmalarda Özgür Bey’in ciddi şansı olduğu ifade ediliyordu. Bu kopukluk enteresan.  Burada ismi değiştirmekten başka CHP’de değişen bir şey olmadığını gördük. Hacer Foggo’yu İzmir’e gönderen CHP içinde oluşmuş yapının değişmediğini bu örnek üzerinden görebiliyoruz. Seçim döneminde de konuştuk. Milletin değerlerinden uzak, TSK’ya yönelik ağır sözler kullanmış bir isimden bahsediyoruz. Nasıl kıymetli isimse şimdi daha da kıymetlenmiş. Daha da marjinalleşecekler. Ben CHP’de değişen bir zihniyet yapısı görmüyorum. Sadece isim değişti” dedi.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA TUNÇ SOYER OLDU
Kurultayın İzmir yansımaları hakkında değerlendirme yapan AK Partili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini hatırlattı. İzmir’de CHP’ye karşı büyük tepki olduğunu söyleyen Kaya, “İzmir’de şunu görüyoruz; İzmir’den bakınca CHP kongresi ayrı değerlendiriliyordu, Ankara’da ayrı değerlendiriliyordu. Bunun mutlaka yansıması olacaktır adaylık sürecinde. Konak’ta kaçıncı isim değişiyor, değişen bir şey var mı? Yok. CHP’nin İzmir’deki tüm beceriksizliklerine rağmen İzmirliler oy verirken ‘hiçbir hizmet üretmesek de oy alıyoruz’ söylemleri vardı. ‘Yanlış aday çıkardık, o yüzden sorunu çözemedik’ diyorlardı. Yerel seçim sürecinde çok ciddi değişiklikler olacağını düşünüyorum. İzmir’de CHP’ye karşı çok büyük tepki var. İzmirliler artık ‘Benim irademi çantada keklik görenlere sandıkta ders vereceğim’ diyorlar. İzmirli hemşerimiz yutmuyor artık. İsim değişiyor ancak sonuç değişmiyor. İzmir’in sorunları küçüleceğine her dönem büyüyor. Başta koku sorunundan, körfezin hali, trafik… Bardağı taşıran son damla Tunç Soyer oldu. İsim değişse de CHP açısından İzmirlilerin bakışı farklı olmayacak” ifadelerini kullandı.

ADAY OLMAK İÇİN SON ÇIRPINIŞ
Soyer’in aday adayı olacağını duyurmasını yorumlayan Kaya, “İzmir’de neyi toparlamış? İzmirli hemşerilerimizin aklı ile alay ediyorlar. İzmir, Türkiye’nin en güzel kenti. CHP’nin, İzmirlinin iradesini çantada keklik gören iradenin temsilcisidir Tunç Soyer. Soyer’in düştüğü durum kabul edilebilir değil. Aday olmak için son çırpınış… Sayın Soyer’in çok daha üstte ağırlığı olması lazım. Ancak sanki 20-30 bin nüfusu olmayan şehre aday gibi bir tavır içinde. CHP’nin geçmişte belediye başkanları oldu ancak hiçbir zaman bu duruma düşmedi. Aziz Bey hiçbir zaman kendini bu hale düşürmedi. Çok üzücü bir durum. Bu İzmir'e zarar verir duruma geldi. CHP bu anlamda özellikle PM’ye seçilen arkadaşları da tebrik ediyoruz. Bunları en az bizim kadar gördüklerini düşünüyorum. Soyer, artık hayal satmanın ötesine geçen, kendini küçük düşürücü, İzmir’i küçük düşürücü davranışların içine girdi. Bu İzmir için rahatsız edici, bu kadar düşmemesi lazım. Kemal Bey aday olduğunda bir sistem çıkardılar,  7’li masadaki isimlerin yanında Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için… Ankara ve İstanbul belediye başkanın ekledi ancak İzmir belediye başkanını eklemedi” şeklinde konuştu.

MİLLETİN GÜNDEMİNDEN KOPUKLAR
CHP’de kurulan “gölge kabine” yi yorumlayan Kaya, kamuoyunda Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan gibi davrandığını söyleyerek “Gölge genel başkan mı var acaba? Kongre sonrası asıl genel başkan farklı diye… Gölge kabineden sonra gölge genel başkan işi de konuşulup değerlendiriliyor. Bu kendi çalışma metotlarıdır. Bu konuda böyle bir yapı ortaya koymuş oldular. CHP’nin milletin gündeminden kopuk olduğunu arkadaşların yaptığı açıklamadan görüyoruz. Milletin ve CHP’nin gündemi farklı” dedi.