GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Kasım 2021 Salı 16:10

AK Partili Kaya’dan meslek fabrikası tepkisi: İzmir buna izin vermez

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Meslek Fabrikası binasının, Adıgüzel Vakfı’na tahsis edilmesi ile ilgili Başkan Tunç Soyer’e “İzmir buna izin vermez” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meslek Fabrikası binasının, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında tahsis edilmek istenmesi Ekim ayında büyükşehir belediyesinin meclis gündemine gelmiş ancak AK Partili ve MHP’li üyeler tepki göstermiş ve İYİ Partili üyeler de olumsuz oy kullanacağını açıklamıştı. Bunun üzerine gündem maddesinin komisyonlara geri gönderilmesi kararını verilmişti.

Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, tahsis konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren açıklamalarda bulundu.

Kaya paylaşımında ‘CHP'li Soyer, İzmir'imizin 123 yıllık meslek fabrikasını İstanbullu bir vakfa vermekte ısrar ediyor. Talimat HDP'den mi? Diğer ittifak ortakları bile buna karşıyken, bu ısrar, kendisini aday yaptıran ve belediyeyi teslim ettiği HDP'yi akla getiriyor. İzmir, buna izin vermez!” ifadelerini kullandı.