GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mart 2022 Pazartesi 13:15

AK Partili Kaya'dan 'asbest' iddialarına yalanlama: Yer teslimi bile yapılmadı!

İzmir'de AK Parti ve yerel yönetimler işbirliği ile yıkım sürecine girilen Buca Cezaevi ile ilgili 'yıkımda asbest tehlikesi' yönündeki haberlere tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Daha yer teslimi yok. Uzun zamandır orası kullanılmıyor. Maalesef orada kalmaması gereken insanlar kalıyor... Güvenlik sebebi ile yapılan yıkımlar var. Güvenlik sebebi ile emniyet ve valiliğin kontrol altına almak için yaptığı teslimler var. Yarın öbür gün daha yer teslimi yapılacak" diye konuştu.

EGEDESONSÖZ - Şehir merkezinde kalması sebebiyle kaldırılması gündeme gelen Buca Cezaevi için AK Parti ve Buca Belediyesi elbirliği ile çalışmalara başlamıştı.

Adalet Bakanlığı tarafından boşaltılan Buca Cezaevi'nin planlama süreci ile ilgili olarak AK Partili isimler alanın yeşil alan, ticaret alanı ve belediye hizmeti alanı (kapalı pazar yeri ve belediye hizmet binası) olarak planlandığını belirtmişti. CHP'lilerin AVM fikrine karşı olduklarını duyurmasının ardından ise AK Partili siyasiler ve 'ticaret' alanı olarak belirlenen alana kesinlikle yüksek katlı bir AVM yapılmayacağını söylemişti.

AVM ile ilgili tartışmalar devam ederken geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya düşen bir video sonrası 'Buca Cezaevi'nin yıkımına başlandı' yönünde haberler yapılmıştı. Yıkım görüntüleri sonrası, ASUD Başkanı Mehmet Ensari, bölgede asbest olunabileceğini söyleyerek, "Şayet asbest varsa Buca'da çevresel katliam demektir" ifadelerini kullanmıştı.

Asbest tehlikesi hakkında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Sonsöz TV ekranlarında iddiaları yalanladı.

YER TESLİMİ BİLE YAPILMADI!
Yapılan açıklamaları hayretle izlediklerini belirten Kaya, henüz yıkım ile ilgili bir şeyin söz konusu olmadığını ve yer tesliminin bile henüz gerçekleşmediğini vurguladı. Kaya konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de yaşadığımız bir gerçeklik...  Biraz insan araştırır ya. Daha yer teslimi yapılmadı. Her yerde görmeden bilmeden ahkam kesiyorlar. 'AK Parti yapıyorsa yanlışlık vardır' diyorlar. Daha yer teslimi yapılmadı. Yer teslimi yapıldıktan sonra müteahhit ne yapar? Gerekli belgeleri ister... Belediye gelecek ve ona göre çalışma ruhsatı verecek. Asbest ile ilgili de bir sıkıntı yaşanacaksa ona göre talimatlar verilecek. Ancak daha yer teslimi yok. Uzun zamandır orası kullanılmıyor. Maalesef orada kalmaması gereken insanlar kalıyor. Güvenlik sebebi ile yapılan yıkımlar var. Güvenlik sebebi ile emniyet ve valiliğin kontrol altına almak için yaptığı teslimler var.  Yarın öbür gün daha yer teslimi yapılacak. Sonra da süreç başlayacak ve asbest olup olmadığına bakılacak. Ancak dernek başkanı arkadaş araştırmamış, sormamış, incelememiş… Aynı İnciraltı'nda bize konuştukları gibi çıkıp ahkam kesmiş. Bir de bunlar bilim insanı. Hadi AK Parti düşmanısın bari Buca Belediyesi'ni arasaydın. Bizim işimiz bundan zor. Biz deveye hendek atlatmaya çalışıyoruz İzmir'de iş yaparken... Denizli'de 6 ayda yapılacak iş İzmir'de 5 yıla kadar uzuyor."